Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Europatat Congres: van 15-17 juni in Antwerpen

De data voor het jaarlijkse congres van Europatat zijn bevestigd door Belgapom en Europatat : het Europatat Congress zal dit jaar van 15 tot 17 juni worden gehouden in het Radisson Blu Astrid Hotel in het centrum van Antwerpen.Onder de provocerende slagzin 'Making the European Potato Trade great again! (it's gonna be huge, it's gonna be great, it's true!)', zal het congres zich richten op twee belangrijke actuele thema's voor de aardappelsector: plantgezondheid en handel.

Onder de sprekers zijn Harry Arijs (Europese Commissie, DG SANTE) en Cedric Porter (World Potato Markets). Zij zullen over de nieuwe Europese richtlijn voor plantgezondheid (Arijs) en het effect van de Brexit op de handel (Porter) praten, en hun impact op de aardappelsector. Andere sprekers zullen binnenkort worden bekendgemaakt.

Romain Cools, algemeen secretaris van Belgapom:
"We zijn verheugd deel te mogen uitmaken van de organisatie van het Europatat Congress van 2017, dat zal worden gehouden in deze belangrijke havenstad aan de Schelde, in het hart van de Europese handel. We hopen veel mensen te stimuleren en met uitdagende ideeën te komen voor de aardappelsector en z'n professionals."

Het congres zal de belangrijkste besluitvormers in de Europese aardappelsector samenbrengen en naast het professionele programma zal het ook meerdere sociale evenementen organiseren, waaronder een bezoek aan het gloednieuwe gebouw van de Haven van Antwerpen. Deze worden georganiseerd om te netwerken en om de contacten in de Europese aardappelgemeenschap te versterken.

Er zullen verschillende Europatat-commissies zijn: vroege aardappelen, consumptieaardappelen en verpakkers, pootaardappelen, technische en regelgevende kwesties en RUCIP. Bij sessies van deze commissies zullen ook verscheidene gastsprekers aan het woord worden gelaten.

source: potatopro.com

Publicatiedatum: 8-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: