Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bayer publiceert jaarcijfers

Overname Monsanto dit jaar afgerond

2016 was een succesvol jaar voor Bayer, zowel in strategisch al operationeel opzicht. "We hebben opnieuw een record operationeel resultaat neergezet en we maken ook goede vorderingen met de overeengekomen aankoop van Monsanto," zei Management Board Chairman Werner Baumann op de persconferentie in Leverkusen. "We hebben alle reden om optimistisch te zijn over de toekomst en we zijn het nieuwe jaar goed begonnen." Hij voorziet voor 2017 een verdere groei in verkopen en winst.

Bayer maakte het afgelopen jaar een belangrijke strategische stap voorwaarts met de aankoop van Monsanto. "Deze aankoop past perfect bij onze strategie om leidende posities in te nemen door middel van onze Life Science activiteiten in aantrekkelijke, door innovatie gedreven markten." Zodra de bedrijven samengevoegd zijn, zal Bayer in staat zijn substantiële toegevoegde waarde te creëren door meer innovatie, sterkere groei en meer efficiëntie. Op een speciale vergadering in december 2016 hebben de aandeelhouders van Monsanto de transactie goedgekeurd. Bayer heeft ook vorderingen gemaakt met betrekking tot de antitrustwetgeving, en heeft al toestemming aangevraagd bij twee derde van de 30 relevante instanties. Bayer en Monsanto werken nauw samen met de overheid. Bayer heeft er alle vertrouwen in dat de transactie voor het einde van 2017 kan worden afgerond.

Crop Science
In de landbouwsector heeft Bayer een verkoop behaald van 9.915 miljoen euro (in 2015 10.128 miljoen euro). Bauman: "De marktomstandigheden voor onze Crop Science divisie waren slecht het afgelopen jaar, vooral in Zuid-Amerika." Desondanks bleven de verkopen stabiel op het niveau van vorig jaar. De behoorlijke terugval van 6,9% in Zuid-Amerika werd gecompenseerd door stijgingen in andere regio's. In Noord-Amerika stegen de verkopen met 3,9%, in Azië en het Pacifisch gebied met 2,7% en in Europa/Midden-Oosten/Afrika met 1,8%.



De zadendivisie groeide met 8,3%. De Crop Protection divisie rapporteerde een groei van 4,0% voor Fungiciden en 4,1% voor SeedGrowth (zaadbehandelingsproducten). De insecticidenafdeling daarentegen daalde met 13,3%. De herbicidenafdeling daalde licht met 2,2% en de Environmental Science divisie zag de verkopen met 4,5% stijgen. EBITDA bleef gelijk met vorig jaar (+0,6%) op 2.421 miljoen euro (in 2015 2.406 miljoen euro). Het positieve effect van de gunstige wisselkoers van ongeveer 140 miljoen euro en hogere verkoopprijzen werden teniet gedaan door een lager volume, hogere uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling en hogere afschrijvingen op vorderingen.


Monsanto
Bayer maakt ook goede vorderingen met het herfinancieren van de overeengekomen aankoop van Monsanto. Het bedrijf heeft zowel de financiering van de aankoop van 57 miljard dollar rond als de eerste aandelenuitgifte van 4 miljard euro. "Transacties van deze orde verlopen niet noodzakelijkerwijs soepel. Het feit dat we hierin zo succesvol zijn geweest geeft aan dat de reputatie van Bayer op de financiële markten erg goed is." Verdere herfinanciering van de aankoop zal bestaan uit bedrijfsobligaties en hybride obligaties en verdere aandelen uitgifte. Mocht Bayer echter nog andere opties vinden om de financieringsstructuur, instrumenten en timing te optimaliseren, zal het bedrijf deze zeker overwegen.

Voor meer informatie:
www.bayer.com
Publicatiedatum: