Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zwitserse Switrace presenteert datalogger

Uit een samenwerking tussen Escort Cold Chain Solutions en Viemme (vervaardiger van elektronische apparaten) is twee jaar geleden Switrace 'geboren'. Het bedrijf heeft dataloggers ontwikkeld voor het beheer van temperaturen. De loggers zijn van USB-formaat, worden volledig in Zwitserland geproduceerd en zijn bedoeld voor de AGF-sector.

Patrick Poulet van Switrace: "De datalogger kan ook wel worden omschreven als cloudlogger, omdat je gegevens naar het web kunt sturen wanneer je de logger op de computer aansluit. Exporteurs hoeven zich dankzij ons apparaat geen zorgen meer te maken over gegevens en kunnen zich concentreren op hun groenten en fruit. Wij zorgen voor de technologie. Alles wat de exporteurs hoeven doen is op een knopje drukken. Het apparaat neemt het vanaf daar over. Er is ook een alarmoptie, waardoor de exporteur op de hoogte gebracht wordt als er iets misgaat. Maar de meesten zullen het apparaat gebruiken voor het creëren van automatische temperatuurrapporten (waar geen software voor nodig is).


Patrick Poulet samen met Egyptisch manager Eslam Mohamed Nageeb, van Switrace.

Er zijn twee manieren om informatie te ontvangen: het verslag kan worden geprint, of per e-mail worden verzonden, maar het is ook mogelijk om gratis software te downloaden waar de klant de resultaten van de logger kan lezen en de informatie met de druk op een knop naar de cloud kan versturen. Het opslaan van de informatie in de cloud maakt het delen van informatie gemakkelijk. Gegevens zijn te allen tijde toegankelijk vanaf elk elektronisch apparaat.

Tijdens Fruit Logistica lanceerde het bedrijf een data-flow-systeem om het apparaat online te kunnen opsporen. Gebruikers kunnen dus gegevens verkrijgen en informatie over logistiek en temperatuur toevoegen. Na verbinding met de dienst wordt de informatie in een database ingevoerd zodat de gebruiker de gegevens kan analyseren op de voor hem bruikbare wijze.

Zodra de gebruiker loggers bezit van meerdere zendingen, kan hij alle informatie analyseren en zo lokaliseren waar problemen zouden kunnen optreden. Dat kan erg nuttig kan zijn bij het voorkomen van schade of verlies. Wij hebben de software zelf ontworpen, zodat het gemakkelijk kan worden aangepast aan elke gebruiker."

Voor meer informatie:
Patrick Poulet
Switrace
Tel: +41 91 646 1874
Fax: +41 91 646 1876
E-mail: patrick.poulet@switrace.com
www.switrace.com

Publicatiedatum: 20-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: