Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe aardappelrassen voor extreme klimaten in Spanje en Portugal

Pepsur Marketing heeft een aantal nieuwe aardappelrassen ontwikkeld. De rassen Tornado, Fandango, Gatsby, La Strada en Sunset zijn specifiek ontwikkeld voor teeltgebieden in Spanje. Gatsby, La Strada en Sunset zijn ook ontwikkeld met het oog op Portugal.

Pepsur Marketing is een dochteronderneming van Pan European Potato Enterprise Limited. Dit bedrijf richt zich op de productie van aardappelen en pootaardappelen.
Het nieuwe Tornado-ras is een opvallende vroege aardappel. De Tornado heeft een rode schil, wit vlees en kan worden geteeld onder extreem droge omstandigheden en hoge temperaturen. De aardappel heeft ook een goede weerstand tegen ziekten.
"Omdat dit ras veel knollen produceert, raden we voor een goede opbrengst aan om de aardappel ruimer te planten dan normaal," zegt David Sanchez van Pepsur. "De Tornado is ideaal om te bakken of te frituren," voegt hij daaraan toe.


De Tornado.

Na twee jaar aan veldtesten is dit jaar La Strada klaar voor de markt. Dit is een nieuwe vroege aardappel, die zich kenmerkt door de grootte van de knollen die de plant produceert. "80% van de La Strada-aardappelen die we hebben geoogst hadden een maat die groter was van 70 mm. Geen enkele aardappel had interne defecten," zegt David Sanchez. "Het is een initeressant ras voor telers die naar grote maten zoeken." La Strada past zich goed aan bij extreme weersomstandigheden en heeft een hoge tolerantie voor droogtes. "We hebben deze aardappel met positief resultaat getest in Egypte en in Sevilla en Murcia in Spanje. De aardappel is ook geschikt voor noordelijke teeltgebieden, zoals Galicië en Castilla León in Spanje of Lissabon in Portugal. 


La Strada.  

De Gatsby en de Fandango zijn twee aardappelrassen voor het middenseizoen. Net als La Strada produceert de Gatsby grote knollen, hoewel het productieschema van de Gatsby later dan La Strada begint. "We willen dit ras op markt voor biologische aardappelen zetten, omdat de Gatsby een hoge weerstand tegen meeldauw en de Alternaria-schimmel heeft. Omdat het drogestofgehalte van deze aardappel hoog is, is de Gatsby bij uitstek geschikt om te frituren." De Fandango is als ras uitstekend om te wassen en te borstelen. De plant produceert grote en gelijkvormige knollen met een mooie zachte en glimmende schil, die makkelijk is te reinigen.


De Fandango.

De laatste aardappel die Pepsur introduceert, is het late ras Sunset. De Sunset is ontwikkeld aan de hand van het Desiree-ras. "We hebben de Sunset ontwikkeld voor degenen die bekend zijn met de Desiree-aardappel. De Sunset is een rustieke aardappel met een zeer hoge opbrengst. Omdat Desiree een van de ouders van dit nieuwe ras is, lijkt deze op de Desiree. In tegenstelling tot de Desiree heeft de Sunset echter een verbeterde weerstand tegen schurft of meeldauw. Van alle rassen die we hebben getest op de Canarische Eilanden was dit een van de aardappelen met de hoogste opbrengst," zegt Sanchez tot slot.



Voor meer informatie:
David Sánchez
PepSur
T:+34 983 812 769
M:+34 685 896 924
david.sanchez@pep-eu.com
www.pepsur.com

Publicatiedatum: