Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: biologische markt groeide 20% in 2016

Volgens Agence Bio is de markt van biologische voeding in Frankrijk met 20% toegenomen, waardoor het in 2016 €7 miljard bereikte. Terwijl in 2003 de helft van de bevolking nog nooit biologisch voedsel gegeten had, eet nu zeven op de tien mensen minstens één keer per maand biologische producten. In 2016 consumeerde 15% van de Franse bevolking dagelijks biologische producten, terwijl dit het jaar ervoor nog maar 10% was. 

Gezondheid is de belangrijkste reden voor deze toename. Klanten kiezen biologische producten voor de voedingswaarde en de betere smaak, maar ook omdat ze voldoening ervaren door hun bijdrage aan het milieu. De consumenten hebben vertrouwen in de biologische landbouw en zijn voor het welzijn van dieren. De afwezigheid van GGO, kunstmatige producten en kunstmatige kleurstoffen komt de mensen prima uit. Biologische groenten zijn het meest populair, daarna volgen zuivelproducten en eieren, delicatessen en vlees. 

Het biologische areaal is in één jaar 16% toegenomen, waardoor het aantal hectares neerkomt op 1,54 miljoen. Het aantal biologische boerderijen is met 12% toegenomen, waardoor er nu meer dan 32.300 zijn. Occitania is de grootste biologische regio, gevolgd door Auvergne en Nouvelle Aquitaine. De verkoop van biologische producten is in gespecialiseerde winkels meer gestegen dan in winkelketens, maar beide zijn even belangrijk. 
Publicatiedatum: