Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitstekende Italiaanse aardappelmarkt

Op de groothandelsmarkt in Bologna verloopt de aardappelafzet vlot. Robert Piazza (op de foto), directeur van de groothandelsassociatie in Bologna, vertelt dat de afzet zo goed is dankzij de uitmuntende kwaliteit. De prijzen liggen rond de €0,55-€0,60 per kilo voor zakken van 5-10 kilo. Kleinere zakken worden verkocht voor €0,75-€0,80 per kilo."

De prijzen zijn te danken aan de iets kleinere productie dan gebruikelijk (de aardappelvoorraden zullen tot begin mei meegaan) en de lage temperaturen in januari, waardoor de consumptie gestegen is. Op de uienmarkt zijn de omstandigheden helaas iets minder rooskleurig."



Davide Marmocchi, van "Marmocchi Angiolino" uit Santa Maria Codifiume (Ferrara), bevestigt dat het tot eind januari druk was maar dat februari een stuk kalmer verloopt. "Nu wisselt de vraag per dag," meldt Marmocchi.

"De prijzen voor Franse aardappelen blijven hoog, wat gunstig is voor ons. Ik heb vernomen dat Duitse aardappelen kampen met ziektes, wat eveneens in het voordeel is van Italiaanse aardappelen." 


Archieffoto

Het enige probleem is de mogelijke overlap tussen de seizoenen van nieuwe aardappelen in Sicilië en Puglia. "Het is nog te vroeg om hier iets over te zeggen en we zullen moeten afwachten of de productie na elkaar of tegelijk op de markt komt, gezien de ongebruikelijke weersomstandigheden van de laatste weken."

Publicatiedatum: