Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Uitstekende Italiaanse aardappelmarkt

Op de groothandelsmarkt in Bologna verloopt de aardappelafzet vlot. Robert Piazza (op de foto), directeur van de groothandelsassociatie in Bologna, vertelt dat de afzet zo goed is dankzij de uitmuntende kwaliteit. De prijzen liggen rond de €0,55-€0,60 per kilo voor zakken van 5-10 kilo. Kleinere zakken worden verkocht voor €0,75-€0,80 per kilo."

De prijzen zijn te danken aan de iets kleinere productie dan gebruikelijk (de aardappelvoorraden zullen tot begin mei meegaan) en de lage temperaturen in januari, waardoor de consumptie gestegen is. Op de uienmarkt zijn de omstandigheden helaas iets minder rooskleurig."Davide Marmocchi, van "Marmocchi Angiolino" uit Santa Maria Codifiume (Ferrara), bevestigt dat het tot eind januari druk was maar dat februari een stuk kalmer verloopt. "Nu wisselt de vraag per dag," meldt Marmocchi.

"De prijzen voor Franse aardappelen blijven hoog, wat gunstig is voor ons. Ik heb vernomen dat Duitse aardappelen kampen met ziektes, wat eveneens in het voordeel is van Italiaanse aardappelen." 


Archieffoto

Het enige probleem is de mogelijke overlap tussen de seizoenen van nieuwe aardappelen in Sicilië en Puglia. "Het is nog te vroeg om hier iets over te zeggen en we zullen moeten afwachten of de productie na elkaar of tegelijk op de markt komt, gezien de ongebruikelijke weersomstandigheden van de laatste weken."


Publicatiedatum: 27-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: