Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fermin Sánchez, directeur Gruventa

"Kwaliteitscitrus schaars na extreem weer in Spanje"

De markt heeft zich gestabiliseerd. "Niet alle Spaanse regio's zijn getroffen door het slechte weer. Zuidelijke regio's zoals Sevilla bleven buiten schot," legt Fermin Sánches Navorro uit, directeur van Gruventa. "Momenteel worden de beste producten geselecteerd voor de overzeese export," vervolgt hij. Sánchez vertelt verder dat de kwaliteit van de Spaanse producten nog altijd hoog is en er dus geen reden tot bezorgdheid is.


Europa is de belangrijkste markt voor Gruventa, hoewel het bedrijf momenteel ook orders uit Canada, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten en China ontvangt. Sánchez legt uit dat de procedures voor de export naar China in het begin zeer uitgebreid zijn en dat er veel papierwerk en controles bij komen kijken. Zodra men deze eerste fase echter achter de rug heeft, dan verloopt de export verder zoals die naar iedere andere markt. China is een goede aanvulling op de Europese markt," meent Sánchez.

Op de internationale citrusmarkt zijn Turkije en Zuid-Afrika de grootste concurrenten van Spanje. In deze landen zijn de arbeidskosten beduidend lager dan in de EU, waardoor het nagenoeg onmogelijk is om tegen hun prijzen te concurreren, legt Sánchez uit. Binnenkort kan Spanje ook Argentinië aan zijn lijst van concurrenten toevoegen aangezien dit land over een dag of twintig zal starten met de citroenenexport.


Voor meer informatie:
Fermín Sánchez Navarro
Gruventa
Tel. +34 968 102 100 

Publicatiedatum: 24-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: