Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Adreas Eschbach, 2BFresh

Nieuwe kwekerij microgroenten in Zwitserland geopend


Andreas en Margret Eschbach

Ongeveer een jaar geleden startte 2BFresh een joint venture in Zwitserland. "We zijn begonnen in maart 2016," vertelt Andreas Eschbach. "We hebben kassen, een pakstation en een koelfaciliteit in Zwitserland, dus alle noodzakelijke voorzieningen voor de productie van micro bladgroenten. Al onze zaden zijn uit Europa afkomstig en de helft van onze overige materialen is Zwitsers en de andere helft komt uit Israël."


De opening van de 2BFresh faciliteit in Zwitserland op 21 februari

Joint venture
Het bedrijf is van origine Israëlisch. De joint venture van Andreas Aschbach, Uzi Teshuva en Avner Shohet ontstond in eerste instantie uit vriendschap. "We ontdekten dat we het uitstekend met elkaar konden vinden. Vandaar dat we de samenwerking zijn aangegaan. We ontmoetten elkaar drie jaar geleden op Fruit Logistica," vervolgt Andreas. "We hebben ervoor gekozen onze joint venture in Zwitserland op te richten omdat we graag dichtbij de markt gevestigd zijn. We merkten dat de vraag naar onze producten groeide en hadden er dringend behoefte aan om onze productie uit te breiden. De meeste van onze kassen in Israël worden momenteel gebruikt voor de teelt van microgroenten."


Rondleiding in de faciliteit

"We wilden onze productiecapaciteit dus vergroten en onszelf dichter bij de markt vestigen. We hebben telers gevonden die vakkundig zijn en waar we graag mee samenwerken. In Nederland heeft men Koppert Cress. Vandaar dat wij uitgeweken zijn naar Zwitserland aangezien tuinkers één van onze hoofdproducten is," vervolgt Avner. "We hebben ons productiesysteem tien jaar geleden ontwikkeld en ons systeem is anders dan dat van Koppert Cress. Ons product is goedkoper en we maken geen gebruik van kunstlicht omdat we de natuur zo min mogelijk willen belasten."


Receptie 

Duurzaam
"De manier waarop wij onze producten vermarkten, is ook duurzamer. Klanten kopen dozen zonder substraat wat als voordeel heeft dat het product goedkoper is. Ook leveren onze dozen minder afval op omdat ze klein en herbruikbaar zijn. Ten derde levert het compacte formaat van onze verpakkingen ook in logistiek opzicht voordeel op," legt Andreas uit. "De distributie vanuit Zwitserland vergt minder tijd waardoor we onze dienstverlening hebben kunnen verbeteren." Het bedrijf levert op dit moment met name aan de Zwitserse markt maar het kan ook aan andere Europese landen leveren.


Foto's gemaakt door Maria Gambino

Nieuwe producten
"We hebben een aantal nieuwe producten waaronder micro veldsla," vervolgt Avner. "We hebben dit product aan verschillende koks laten zien en de reacties waren positief. Ze kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Dit product zal het goed doen in de foodservicebranche, omdat het gebruiksklaar is. Eén van onze andere nieuwe producten is Aziatische shungiku, dat een zeer bijzondere smaak heeft en behoort tot de chrysantenfamilie."


Een foto uit de oude doos 


Voor meer informatie:
Andreas of Margret Eschbach
2BFresh
micro@2bfresh.ch
www.2bfresh.chPublicatiedatum: 27-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: