Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jonge ondernemer wil Nederland gezonder maken

DaniŽl Verweij: ďNiet BBQ-en maar HealthyQ-enĒ

Tholen Ė Met een dosis lef en focus op de kosten wil DaniŽl Verweij van HealthyQ Nederland gezonder maken. Hij begint daarmee op het werk en in de klas door middel van werkfruit en schoolfruit abonnementen. "Ik hoop dat Nederlanders straks gaan HealthyQ-en in plaats van BBQ-en" is zijn grote ambitie. Een uitgekiende marketing strategie gaat daar op de lange termijn voor zorgen, is de verwachting van DaniŽl. Hij maakte met HealthyQ een vliegende start en werd voorgedragen voor de ondernemersprijs BAR-gemeenten, waarbij hij meedong naar de titel Beste Starter binnen de gemeenten Barendrecht, Alblasserdam en Ridderkerk.

Na de nominatie stootte hij door tot de finale, helaas ging de eerste prijs aan zijn neus voorbij. Hij kijkt met veel voldoening op het hele traject terug. "Het voelde als erkenning van wat ik als jonge ondernemer ben gaan doen en al heb bereikt." DaniŽl is 24 jaar en wist van jongs af aan dat hij ondernemer wilde worden.

Leerschool
Naast zijn opleiding (Small Business & Retail Management) startte hij een webshop in handtassen. "De AGF-branche heeft altijd mijn voorkeur gehad. Maar aan handtassen zit geen houdbaarheidsdatum, ik kon daar met weinig risico aan beginnen. Uiteindelijk heb ik er niet zo veel aan verdiend maar het was wel een goede leerschool." Tegen het einde van zijn opleiding zag hij een kans om in de AGF-branche te stappen. De overheid maakte het voor werkgevers fiscaal aantrekkelijk om fruit op het werk aan te bieden. DaniŽl richtte HealthyQ op om het werkgevers daarbij weer makkelijk te maken met een vrijblijvend abonnement op maat.

Kans
Toen de Europese Unie subsidie voor schoolfruit beschikbaar stelde zag DaniŽl nog een kans. "Ik werkte aan mijn eindscriptie op de Coolsingel [Rotterdam red.] en wandelde af en toe naar de overkant om met de bank de voorfinanciering te bespreken", vertel DaniŽl. Het lukte allemaal en nu verzorgt HealthyQ op 430 scholen het fruit. "Met een school in Dordrecht hebben we een heel leuk project opgezet. Daar hebben we een winkeltje opgericht waar de kinderen zelf hun fruit kunnen kopen met fruitbonnen die de ouders bij ons kunnen bestellen." Jong geleerd is oud gedaan dus wie
weet gaan deze leerlingen later HealthyQ-en.

Voor meer informatie:
HealthyQ
Waaldijk 51
2988 AT Ridderkerk
T: 0180 764001 


Publicatiedatum: 24-2-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Wat is er mis met BBQ-en?
BBQ-en kan ook gezond met groeten en zelfs fruit.
maar met een lekker stukje vlees is niks mis mee!
Ik zeg met z'n allen aan de BBQ!
bbq-fan, Westland - 27-2-2017 11:59:13


Goed verhaal!
Van deze gedreven jongen zullen we vast wel meer gaan horen
Mark, Barendrecht - 24-2-2017 14:16:38


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: