Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Telers moeten verpakking afstemmen op consument

Het Poolse SoFruPak was genomineerd voor de Innovation Award tijdens de laatste editie van Fruit Logistica maar greep helaas naast de prijzen. Desondanks is commercieel directeur Adam Sikorsi van mening dat alleen al de nominatie een hele eer voor Polen was.


Van links naar rechts, Witold Gaj, Dorota Wojcik en Adam Sikorski van het Poolse verpakkingsbedrijf SoFruPak.

SoFruPak is gespecialiseerd in het verpakken van zachtfruit en zijn SoFruBox cardboard system werd genomineerd. De dozen worden plano geleverd waardoor zij eenvoudig te vervoeren zijn en kunnen met twee simpele bewegingen uitgeklapt worden waarna zij geschikt zijn als reclamedisplay. De dozen kunnen worden bedrukt met afbeeldingen. Wat de dozen pas echt bijzonder maakt, is dat er in het ontwerp rekening is gehouden met het koelproces van zachtfruit, zodat het schapleven van het product wordt verlengd en de kwaliteit behouden blijft.

"We zijn gestart met SoFruPak dozen van 1 en 2 kilo. De doos is bodemloos zodat het koelproces vlotter en efficiënter verloopt. Daarnaast hebben we bij het ontwerp gekeken naar de mogelijkheden als display. De dozen kunnen na aankomst in de winkel worden gekanteld worden, waardoor de display er aantrekkelijk uitziet."
 


De trays waar de dozen in geleverd worden zijn 30x80 cm, zodat ze gemakkelijk gestapeld kunnen worden. Door de ongebruikelijke afmeting trekt  de doos de aandacht van de consument. Bovendien kunnen ze eenvoudig op een pallet geladen worden, vier kolommen breed en met een maximale hoogte van 16 lagen. Karton speelt een belangrijke rol om het fruit in optimale staat te houden. Bij zachtfruit dat in plastic wordt verpakt kan teveel vochtvorming optreden wat de kans op kwaliteitsproblemen verhoogt. De dozen zijn daarom ideaal voor transporteurs, omdat ze zeer geschikt zijn voor het transport over lange afstanden.

Aandacht voor eindgebruiker
"90% van de fruitaankopen gebeurt door vrouwen, vandaar dat wij onze verpakking speciaal op deze groep wilden afstemmen. Het SoFruMiniPak bevat een lipje waarmee de doosjes gemakkelijk uit de tray kunnen worden getild en het formaat is afgestemd op dat van een vrouwenhand. Het idee hierachter is dat als vrouwelijke consumenten het doosje eenmaal hebben gepakt, ze het niet meer terug zullen zetten," vervolgt Adam. Hij voegt er aan toe dat het belangrijk is dat telers bij de keuze voor verpakkingen ook aandacht hebben voor de eindconsument. Dit is net zo belangrijk als bijvoorbeeld het koelproces, meent Adam.


Patricia Pacak presenteert de verpakkingen van Sofrupak in de expositieruimte van de Innovation Award genomineerden.
 
Het octrooi voor SoFruBox voor Europa en de Verenigde Staten is in behandeling. Het verpakkingssysteem biedt veel mogelijkheden op verschillende markten, met name in de biosector.

"Ik denk dat onze innovatieve Packaging System Solutions zeer geschikt zijn voor de biosector, waar het gebruik van plastic niet gewenst is. Wij zijn van mening dat onze verpakkingen toekomst hebben en kijken naar mogelijkheden om uit te breiden naar nieuwe markten, zoals de Verenigde Staten en Zuid-Amerika maar ook dichter bij huis, in Scandinavië, Nederland en Duitsland. We zijn op zoek naar serieuze partners om ons leveranciersbestand in de EU mee uit te breiden," aldus Adam.

Voor meer informatie:
Adam Sikorski
SofruPak
Tel: +48 725 591 457
Email: adam.sikorski@sofrupak.com
www.sofrupak.com

Publicatiedatum: 24-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: