Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Martin Francis, Francis Trading:

"Nam Dok Mai-mango's vooral populair bij Thaise, Vietnamese en Chinese klanten"

Tholen - Twee weken terug arriveerden bij Francis Trading op het Food Center in Poeldijk de eerste Nam Dok Mai-mango's vanuit MaleisiŽ. Deze week ontving de importeur een tweede ladingen met meerdere sorteringen van deze goudgele mango met ovale vorm en puntige top. "We verkopen deze voornamelijk aan Thaise, Vietnamese en Chinese klanten. Zij hebben de voorkeur voor deze mango", vertelt Martin Francis.

Hij typeert de mango als een ťchte zoete, stevige mango met weinig vezels. "We ontvangen deze mango's via luchtvracht en vanwege de extra keuringen zit er wel een prijskaartje aan. De prijs van een doos van 3 kilo ligt rond de 12,50 euro, maar dan heb je kwalitatief ook een topmango", vertelt Martin, die in de zomer hoofdzakelijk de Pakistaanse en Alphonso-mango uit India importeert.

"Nu zijn er ook Mexicaanse mango's op de markt en met een paar weken volgen de Dominicaanse, in mei gevolgd door de Pakistaanse mango's. Dan wordt het traditioneel wat lastiger voor deze mango's, omdat ze toch wat duurder zijn. Maar de echte liefhebbers blijven erom vragen", besluit Martin. Zijn klantenkring bestaat voornamelijk uit de Afro-Aziatische toko's en winkels. "We halen zo'n 80% van de omzet uit het buitenland en hebben hoofdzakelijk klanten in Duitsland, die we met eigen busjes bevoorraden."

Voor meer informatie:
Martin Francis
Francis Trading
ABC Westland 242 Unit A8
2685 DC Poeldijk (NL)
+31622184207
martin.francistrading@gmail.com
www.francistrading.nl

Publicatiedatum: 24-2-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: