Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Deldiche verwerkt honderden producten dankzij Ishida weger

Een 12-kops Fresh Food weger van Ishida Europe heeft de Belgische delicatessenproducent Deldiche in staat gesteld een enorm assortiment van verschillende producten op één machine te verwerken, wat sterk verbeterde snelheden en efficiency in het verpakkingsproces heeft opgeleverd.De voedselproducten van Deldiche zijn afkomstig uit de hele wereld en deze zo vers mogelijk verwerkt. Er worden geen grote hoeveelheden op voorraad gehouden. De productieruns zijn zo kort mogelijk om zo snel mogelijk in de spelen op dagelijkse orders van klanten. In eerste instantie leek automatisering van het verpakkingsproces een voor de hand liggende oplossing om de runs te versnellen. Echter het grote aantal verschillende producten en hun verschillende verwerkingseigenschappen was een uitdaging. Koen Ryssaert, productiemanager bij Deldiche: "Wij stelden BRN voor de uitdaging om een weegoplossing te vinden voor het verwerken van letterlijk honderden verschillende producten, waaronder ook zeer plakkerige en kwetsbare delicatessen. De Ishida weger van BRN voldeed aan die vereiste en dat heeft voor onze activiteiten veel verschil gemaakt."                                  

 
De flexibele opstelling van de Ishida CCW-M-112 omvat 12 lineaire banden die de toevoer naar de hoppers van de multiheadweger verzorgen. Vóór de banden bevindt zich een operator, die de stroom van producten naar de hoppers kan regelen. De 12 belt feeders en 12 sets met hoppers van de weger bieden Deldiche de mogelijkheid om twee verpakkingen tegelijkertijd te vullen en daarmee de verpakkingssnelheid te verdubbelen.

Net zo belangrijk is dat de M-112 twee verschillende producten in dezelfde verpakking kan mixen, met behulp van software die ervoor zorgt dat het uiteindelijke doelgewicht altijd uiterst nauwkeurig en consistent wordt bereikt. Dit is vooral belangrijk voor het beheer van duurdere items.

Ondanks de enorme variatie aan producten die op de weger worden verwerkt (o.a. gemengde olijven, gemengde pepers, Afrikaanse salade (een mix van kikkererwten, pompoen, wortel en verse tuinkruiden) en tzay), hebben de meeste producten met elkaar gemeen dat ze van nature plakkerig zijn of in olie of dressings zijn verwerkt. Verder zijn er ook kwetsbare producten die op zachte wijze moeten worden verwerkt.De Ishida Fresh Food weger is tegen al deze uitdagingen opgewassen dankzij de belt feeders, die in tegenstelling tot radial feeders, niet van trillingen gebruikmaken om het product verder te voeren. Alle hoppers zijn voorzien van een plastic oppervlak, wat de verwerking van plakkerige items ook bevordert. Verder zorgen het geribbelde patroon aan de binnenkant van de hoppers en de schraapdeuren voor een volledige 'uitvoer' van het product en een grotere nauwkeurigheid in het algemeen.

De meest gebruikte verpakkingen zijn potten van 150 gram en 200 gram, maar de weger heeft flexibiliteit voor het verpakken van vele andere formaten, tot emmers van maar liefst 10 kilo. Om de producten in de potten te wegen, worden er speciale dooptrechters in de pot neergelaten om het product zonder morsen af te geven.
De weger verpakt producten zonder problemen met snelheden van ten minste 30 verpakkingen per minuut, hoewel de doorvoer veel hoger ligt voor tal van andere, makkelijker te verwerken items, zoals olijven en pepers.

Deldiche geeft aan dat de nauwkeurigheid buitengewoon goed is voor alle doelgewichten. Omdat de meeste van deze producten voorheen handmatig werden gewogen, zijn er enorme besparingen gerealiseerd wat betreft give-away en tijd. Om die reden verwacht het bedrijf snel rendement op hun investering.
Het hygiënische, gemakkelijk te reinigen ontwerp van de Fresh Food weger maakt ook snelle productwisselingen mogelijk. Om de machine volledig te reinigen wordt er een speciale wasinstallatie op wielen tot naast de weger gereden, waar contactonderdelen kunnen worden opgezet voor eenvoudig reinigen.

De CCW-M-112 is ook bijzonder betrouwbaar gebleken en heeft sinds de installatie probleemloos gewerkt. En om de efficiënte en consistente prestaties van de machine verder te onderstrepen, kan de Ishida weger ook bijspringen met het verwerken van producten mochten de contractuele verpakkingsbedrijven van Deldiche leveringsproblemen ervaren.
De weger speelt een centrale rol in de compleet nieuwe lijn die door BRN is ontworpen, waartoe ook de stelling van de weger, elevators en transportbanden behoren. BRN verzorgde de training voor operators om hen vertrouwd te maken met de weger en de vele voordelen ervan te maximaliseren."Dit is een ingrijpende verandering geweest, van handmatig wegen tot een automatisch proces, waarbij de weger ons het denkwerk uit handen neemt," concludeert Koen. "De nauwkeurigheid, efficiency en flexibiliteit van de weger hebben enorme voordelen opgeleverd en zullen ons bedrijf helpen om te blijven groeien en meer exotische en interessante producten voor onze klanten te vinden."


Bron: Deldiche

Publicatiedatum: 27-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: