Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boerenkoolburger, groentenspaghetti en notenballetjes genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding

Drie vernieuwende producten op basis van groenten of noten dingen mee naar de Jaarprijs Goede Voeding 2017. De producten moeten zo gezond mogelijk zijn zonder aan smaak in te boeten. De Boerenkoolburger van Sofine, Courgette-spaghetti, Bloemkoolrijst en Broccolirijst van AH/Koninklijke Vezet en Notenballetjes van Schouten Europe BV Goodbite zijn genomineerd.



Jumbo/Sofine Boerenkoolburger
Een smaakvolle burger met een verrassend groene kleur van binnen door de aanwezige groente, met zoals de naam al aangeeft veel boerenkool. Deze honderd procent plantaardige burger is gemaakt van gerookte tofu en groente (72 procent) en kan dienen als variatie op vlees doordat deze voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en/of B12 bevat. Daarbij heeft de burger een laag gehalte aan zout en verzadigd vet en een hoog gehalte aan vezel. Het product sluit aan bij de hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een minder dierlijk en meer plantaardig voedingspatroon, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als duurzaamheid. Dit product past in de Schijf van Vijf.

AH/Koninklijke Vezet Courgette-spaghetti, Bloemkoolrijst en Broccolirijst
Een alternatief voor rijst of pasta, gemaakt van groente, bedoeld om te roerbakken of om op andere manieren in een maaltijd te gebruiken. Met deze smaakvolle producten wordt het volgens de vakjury makkelijker gemaakt om meer groente te eten. Ook bieden de producten extra keuze voor mensen die minder energie in de vorm van koolhydraten willen of mogen binnenkrijgen. Als deze productlijn helder kan worden neergezet, waarbij consumenten kunnen zien hoe deze producten bedoeld zijn om te gebruiken, en ze ruim gelegenheid krijgen om te proeven, heeft het de potentie om een grote impact te hebben op het Nederlandse voedingspatroon. Het product sluit aan bij de hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een minder dierlijk en meer plantaardig voedingspatroon, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als duurzaamheid. Verder helpen deze producten bij het tegengaan van verspilling, doordat de bloemkoolrijst volledig, en de broccolirijst voor zeventig procent van de stronk wordt gemaakt.

Schouten Europe Goodbite Notenballetjes
De vakjury is van mening dat Schouten er goed in geslaagd is een smaakvol vegetarisch gehaktballetje te maken, met een goede bijt textuur. De balletjes kunnen als vleesvervanger dienen bij de maaltijd of als hartige snack tussendoor worden gegeten. Noten vormen de basis van de balletjes, waardoor consumenten tevens een portie noten op een makkelijke manier kunnen binnenkrijgen, voor een redelijk betaalbare prijs. Het product sluit aan bij de hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een minder dierlijk en meer plantaardig voedingspatroon, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als duurzaamheid.

Via deze link is het mogelijk om te stemmen (t/m 15 maart 2017). De winnaar wordt bekend gemaakt op het Food Future Event 23 maart 2017.

Bron: Voeding.nu
Publicatiedatum: