Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktvooruitblik maart voor belangrijkste Flandria-producten

Aanvoer tomaten rond week 13 rond miljoen kilo

Deze marktvooruitblik voor de belangrijkste Flandria-producten geldt voor week 9 tem week 13 en werd afgesloten op 9 februari 2017. Voorspellingen zijn gebaseerd op de aanvoerverwachtingen tot die datum. Maart is een geschikte maand voor promotionele acties met komkommer, prei, knolselder, witloof, aubergine, kropsla.



Tomaten los
De aanvoer neemt terug toe rond week 9 met een volume rond 350.000 kg. Tegen week 12 stijgt de productie door tot 600 000 kg/week. In week 13 verwachten we rond de 1 miljoen kg/week.

Tomaten tros

Begin maart verwachten we een aanvoer van rond 600.000 – 750.000 kg/week. De aanvoer van trostomaten neemt terug toe rond week 12. Naar week 13 toe zelfs een stijging naar 1.0-1,2 miljoen kg/week.

Kropsla
In week 9 schommelt de productie tussen 1,5 à 1,8 miljoen st/week. Enkele weken later (rond week 11) loopt het aantal op tot 2 miljoen st/week. Daarna nadien neemt de aanvoer toe tot 2,5 miljoen stuks/week. Richting Pasen bereikt de productie zijn top (W15).

Prei

In maart wordt wekelijks een aanvoer van 2 miljoen kg verwacht.

Witloof
Een vrij stabiel verloop van 1,2 miljoen kg/week tot week 11. Het aangeboden volume in week 12 en 13 zit nog net boven de 1 miljoen kg/week.

Paprika

De aanvoer van groene paprika vangt vroeger aan dan die van geel en rood: ± rond week 8. De productie verloopt in golven:
Groene paprika : Gedurende de winterperiode geen productie. Begin week 8-10 nieuwe productie. Rond week 13 rond 250.000 kg/week.
Rode paprika: Het nieuwe seizoen vangt terug aan rond week 11. Een eerste kleine piek rond week 13: 220.000 – 350.000 kg
Gele paprika : Nieuwe seizoen rond week 11. Week 13: 150 000 kg

Aubergines
Aanvoer in week 11: 120.000 kg. Productie in week 13 zal schommelen rond 200.000 kg/week.

Komkommers
Week 9 : 2 miljoen st/week .
Week 11: 3,5 miljoen st/week.
W13: 4 miljoen st/week.


Serre courgette
Vanaf week 11 zijn er courgettes te verkrijgen. Week 13: 100.000 stuks/week.

Witte kool
In maart zullen er ongeveer 180.000 tot 250 000 st/week worden aangevoerd.

Rodekool

Week 9 : 100.000 stuks/week.
Week13 : 70.000 stuks/week.

Knolselder
Voor de maand maart worden 250.000 tot 350.000 stuks/week verwacht.

Spruiten
Week 9: 100.000 kg/week
Week 10-11: 50.000 kg/week
Week 12-13: 10.000 kg/week

Veldsla
Een weekaanvoer van 50.000 kg voor de ganse maand.

Asperges
Week 9: 8.000 kg/week vanuit serre
Week 11: 20.000 kg/week vanuit serre
Week 12-14: 40.000 kg/week vanuit serre

Savooie kool
Week 9 een productie van 50.000 st/week, met nadien een geleidelijke daling van de aanvoer tot 20.000 à 30.000 st/week in week 13.

Chinese kool
Tijdens de weken 9 tem 13 worden 30.000 tot 50.000 st/week aangevoerd.

SLASOORTEN
*LOLLO BIONDA
Week 9: 150.000 – 180.000 st/week
Week 11-13: 300.000 st/week

*LOLLO ROSSA

Week 9-11: 60.000 st/week
Week 13: 150.000 st/week

*RODE EIKEBLADSLA
Week 9: 35.000 st/week
Week 10-13: 100.000 st/week

*GROENE EIKEBLADSLA
Week 9-10: 40;000 st/week
Week 11-13: 100;000 st/week

*MULTICOLOR
Week 9: 250.000 – 300.000 st/week
Week 10 tot en met 13: 400.000 st/week

Bron: Flandriamail
Publicatiedatum: