Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Export van Portugese producten van Lidl neemt toe met 45%

Eroski traint stafleden voor de versafdeling

China: online omzet van $15 mld voor versproducten
De online omzet van versproducten in China zal in 2016 naar verwachting neerkomen op $15 miljard (€14,3 miljard). Het online segment is goed voor ongeveer 7% van de totale omzet van versproducten in China. Volgens informatie van het Chinese onderzoeksbedrijf iResearch neemt dit aandeel per jaar met zo'n 82% toe. Verse groente en fruit raakt steeds meer in trek onder Chinese consumenten. Een recent gehouden enquête van The Boston Consulting Group laat zien dat versproducten nu de categorie is waar het meeste vraag naar is. 63% van de overvraagde consumenten gaf aan van plan te zijn om in de komende jaren versproducten van goede kwaliteit te kopen. (internetretailer.com)

Israël: Winsttoename in vierde kwartaal van Shufersal
De grootste supermarktketen van Israël, Shufersal, zag in het vierde kwartaal zijn winst toenemen. De resultaten werden verkregen dankzij het huismerk, dat goed was voor een vijfde van alle omzet. Shufersal had een netto winst van 96 miljoen shekel (€24,6 miljoen), terwijl dit in dezelfde periode vorig jaar nog 77 miljoen shekel (€19,8 miljoen) was. De omzet daalde met 1,9% tot 2,87 miljard shekel (€740 miljoen). De vergelijkende winkelomzet daalde met 2,4%. Shufersal is van plan om een dividend van 160 miljoen shekel (€41,1 miljoen) uit te keren. (Reuters)

Walmart heeft meer vergelijkende winkelomzet
Walmart heeft onlangs melding gemaakt van een omzet in de VS, die hoger uitviel dan verwacht. In het afgelopen kwartaal wist de keten met lage prijzen meer consumenten aan te trekken en nam ook de online activiteit toe. De vergelijkende winkelomzet in de VS steeg in de periode tot 31 januari met 1,8% met uitsluiting van de fluctuerende brandstofprijzen. Ondanks de lagere prijzen voor voedingsmiddelen, steeg de vergelijkende winkelomzet met name in het supermarktsegment, dat goed is voor bijna 53% van de totale omzet. Het klantenverkeer nam in de VS toe met 1,4%, terwijl in dezelfde periode vorig jaar nog sprake was van een toename van 0,7%. (Reuters)

Omzetdaling van Asda neemt af
De Britse keten Asda had opnieuw een daling in zijn omzet, maar het lijkt erop dat de situatie van het bedrijf zich verbetert. In de laatste drie maanden van 2016 daalde de vergelijkende winkelomzet van Asda met 2,9%. De vergelijkende winkelomzet nam echter in de het derde kwartaal af met 5,8% en het kwartaal daarvoor met 7,5%. (BBC)

Australië: Woolworths deelt klap uit aan Coles
De Australische marktleider Woolworths heeft onlangs voor het eerst in zeven jaar meer kwartaalomzetgroei behaald dan concurrent Coles. Woolworths lijkt voordeel te halen uit het besluit om het noodlijdende doe-het-zelf-segment te verkopen. De netto winst daalde in de zes maanden tot 1 januari tot het laagste punt in 10 jaar. De omzet van voedingsmiddelen steeg in het tweede kwartaal echter met 3,1%, wat drie keer zoveel is als bij Coles. De totale omzet steeg met 2,6% tot AU$29,1 miljard (€21,3 miljard). (Reuters

Smart & Final in lijst van meest gerespecteerde bedrijven
De retailketen Smart & Final Stores heeft zich weten te plaatsen in een lijst van de meest gerespecteerde bedrijven ter wereld van 2017. De lijst wordt elk jaar samengesteld door Fortune en bevat bedrijven uit 51 verschillende sectoren, die op dat moment volgens analisten, directeuren en andere industriële kopstukken de beste reputatie hebben. Smart & Final belandde op de vijfde plaats in de categorie voor drogisterijen en supermarkten. (groceryheadquarters.com)

Export van Portugese producten van Lidl neemt toe met 45%
Lidl heeft in Portugal zijn export van Portugese producten in 2016 met 45% toe laten nemen. Er werd op deze manier voor €70 miljoen geëxporteerd. Lidl exporteert 115 Portugese producten, waaronder voornamelijk groente en fruit. Vorig jaar werd 11.000 ton aan groente en fruit geëxporteerd. Lidl verwacht dat in 2017 de export van met 25% toeneemt en van groente en fruit met 35%. (esmmagazine.com)

Stakingsacties bij Tesco Ireland versterkt door vier vestigingen

Vier extra Ierse Tesco-vestigingen hebben zich gevoegd bij het stakingsactie van de vakbond Mandate. De stakingsacties bij Ierse Tesco-vestigingen worden gehouden wegens een geschil omtrent langetermijncontracten. Er wordt nu sinds 14 februari bij 20 vestigingen gestaakt. (esmmagazine.com)

Spanje: Eroski traint stafleden voor versproducten
De Spaanse coöperatie Eroski is zijn stafleden beter gaan trainen met betrekking tot het omgaan met versproducten. Het aantal trainingsuren is in 2016 met 20% toegenomen tot een totaal van meer dan 210.000 trainingsuren. De nieuwe training voor versproducten is met name belangrijk voor de winkels onder het Contigo-format belangrijk, omdat dit format een grotere focus op lokale producten heeft.  (esmmagazine.com)

China: Online supermarkten hebben fysieke vestigingen nodig
Volgens het Chinese ministerie voor voeding en medicijnen moeten ondernemingen die online voedingsmiddelen verkopen verplicht een fysieke vestiging hebben. Ook moeten deze bedrijven verplicht de certificaten en licenties laten zien, die nodig zijn om voedingsmiddelen te mogen verkopen. De nieuwe vereisten zijn onderdeel van een wetsvoorstel, dat als doel heeft om het toezicht op online supermarkten en catering te verbeteren.(ecns.cn)

Lidl opent in 2018 eerste supermarkt in Servië
Lidl is van plan om in 2018 zijn eerste vestiging in Servië te openen. De keten werkt nu aan het in handen krijgen van geschikte locaties in deze regio. Ook wordt er gewerkt aan bouwplannen en het opzetten van een intern managementsysteem. (seenews.com)

Carrefour-vakbond staat achter nieuwe CEO
Noel Prioux, de nieuwe CEO van Carrefour France, heeft de goedkeuring en steun gekregen van de grootste vakbond van de keten, CARR.PA. Daarmee staat voor Prioux niets in de weg om de huidige CEO en voorzitter Georges Plassat op te volgen. (finance.yahoo.com)

Filipijnen: Grocer Puregold toegevoegd aan referentie-index

De tweede grootste supermarktketen van de Filipijnen, Puregold Price Club Inc, wordt toegevoegd aan de referentie-index van de Filipijnse aandelenbeurs. Dit werd door het controlerend orgaan van de aandelenbeurs bekend gemaakt. (Reuters)

Duitsland: Penny vermindert bananenverpakking

De Duitse discountketen Penny, dat onder de Rewe-groep valt, is van plan om minder verpakking te gebruiken bij bananen. Hierdoor kan mogelijk voor maar liefst 900 voetbalvelden aan plastic materiaal worden bespaard. (esmmagazine.com)

VS: Publix opent DC in McCalla
Publix heeft een distributiecentrum van 59.000 vierkante meter in McCalla in gebruik genomen. De nieuwe faciliteiten ondersteunen zo'n 80 vestigingen in de regio's van Alabama en Tennessee. (al.com)

Shoprite opent minder vestigingen in Nigeria
Het in Zuid-Afrika gevestigde Shoprite gaat in de komende 15 maanden slechts twee vestigingen openen in Nigeria. Eerder waren er plannen voor 13 Nigeriaanse supermarkten. De reden is volgens de CEO van Shoprite het gebrek aan verkoopruimtes in Nigeria. (Reuters)

Publicatiedatum: 24-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: