Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse papaja's veroveren Europese markt

Exótocos del Sur is een Spaans samenwerkingsverband dat werd opgericht in samenwerking met Anecoop. In november 2015 exporteerde Exóticos del Sur de eerste papaja's naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Tsjechië, Italië en Portugal. De volumes werden gedistribueerd via Anecoops logistieke netwerk. Om de productie te coördineren, is er door Hortamar, één van de Anecoop-coöperaties in de regio, een platform opgezet.


 
Na mango en ananas is papaja het meest geteelde exotische fruitsoort ter wereld. Het aandeel van Spanje in de wereldwijde productie bedraagt vooralsnog slechts 0,1%. Tot nu toe waren de Canarische Eilanden de enige Spaanse regio waar papaja's geteeld werden.

Volgens de voorzitter van Exóticos del Sur, Francisco Barranco, is het product een goed alternatief voor traditionele gewassen en biedt het goede toekomstperspectieven. Dankzij de steun van Anecoop is het mogelijk de productie en afzet te coördineren, wat een groot pluspunt is op de markt, meent Barranco.
 
 
Het Zuidoosten van Spanje is van strategisch belang voor Anecoop vanwege de zakelijke mogelijkheden en de sterke glastuinbouwsector. Anecoop verwacht volgend seizoen 1,5 miljoen kilo papaja's te oogsten, afkomstig van verschillende locaties in Malaga, Granada, Almeria en Murcia.

Voor meer informatie:
Anecoop S. Coop.
Tel.: + 34 963 938 558

Publicatiedatum: 23-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: