Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland maakt geen haast met opheffen sancties Turkije

Rusland maakt geen haast om de boycot van Turkse producten op te heffen. In de nabije toekomst zijn er geen plannen om de boycot op te heffen, dat zei Sergey Dankvert van de Russische fytosanitaire waakhond Rossekhoznadzor tegen Sputnik News.



"De import van een aantal producten is al toegestaan. De overige producten worden geboycot door ons en de Russische regering," aldus Sergey in de pro-Russische media. "Er zal geen massale opening zijn voor Turkse bedrijven naar de Russische markt." De geboycotte producten vinden via omwegen, bijvoorbeeld via Mali en Oeganda, nog wel hun weg naar de Russische markt.

In 2016 boycotte Rusland een aantal producten nadat Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht schoot. Nadat de Turkse regering in de zomer van 2016 haar excuses aanbood, is het proces van verzoening opgestart. Rusland heeft al een aantal van de sancties opgeheven, maar nog niet alle. Zo werd in oktober de handel in gedroogde sinaasappelen, mandarijnen, perziken, nectarines en pruimen. De export van andere producten als tomaten, appelen, aardbeien, courgettes en pompoenen is nog altijd niet toegestaan.

Bron: Sputnik News
Publicatiedatum: