Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Schouten volgt hem op

Afscheid Hans van Es in beeld

Jarenlang zette Hans van Es, directeur DPA, zich met veel passie in voor de groenten- en fruitsector. Met zijn afscheid van de sector vorige woensdag in Kasteel Doorn is een periode aangebroken waarin hij meer tijd kan gaan besteden aan zijn grote hobby's: geschiedenis en reizen. Van Es wordt opgevolgd door Richard Schouten, sinds vorig jaar werkzaam voor zowel GroentenFruit Huis als DPA.


Hans (midden) tijdens het diner.

Meerdere relaties die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de loopbaan van Hans van Es, kwamen vorige week woensdag bij elkaar in Kasteel Doorn. Hier kregen ze eerst een rondleiding door het kasteel waarbij de nodige wetenswaardigheden werden gedeeld. Op die manier werd direct aandacht besteed aan Hans zijn interesse in geschiedenis. Na een gezellige borrel nam het gezelschap plaats aan tafel.


Hans en Richard.

Brussel

DPA-voorzitter Michiel van Ginkel prees Hans voor zijn inzet in Brussel met name voor het GMO-dossier. Als voorzitter van de Copa-Cogeca commissie groenten en fruit vervulde hij een belangrijke rol in dit vaak lastige dossier. Als fervent Europeaan wist Hans dat veel meer bereikt kon worden indien je bereid bent om te investeren in goede en langdurige relaties in Noord- en Zuid-Europa.



DPA-secretaris en collega Ad Klaassen vulde dit aan door een beeld te schetsen van het internationaal overleg. "Met veel mensen, talen en culturen moest Hans van Es proberen de vergadering op één lijn te krijgen en een conclusie te trekken. Dat lukte Hans van Es nog ook."



Netwerken
Richard Schouten, de opvolger van Hans van Es als directeur van DPA, erkent dat samenwerking in Europa van groot belang is voor de telersverenigingen. "DPA is de organisatie die namens de Nederlandse telersverenigingen actief is in Brussel. We zijn vertegenwoordigd in Copa-Cogeca en handelskoepel Freshfel waar we participeren in diverse netwerken. Een belangrijke taak is een bijdrage te leveren aan een goede invulling van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid waarvan de GMO-subsidie waarschijnlijk het bekendst is; maar ook het actief participeren in de vele netwerken in Brussel is voor ons van belang."



Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
079 – 3681100
info@groentenfruithuis.nl
www.groentenfruithuis.nl

Publicatiedatum: