Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Richard Schouten volgt hem op

Afscheid Hans van Es in beeld

Jarenlang zette Hans van Es, directeur DPA, zich met veel passie in voor de groenten- en fruitsector. Met zijn afscheid van de sector vorige woensdag in Kasteel Doorn is een periode aangebroken waarin hij meer tijd kan gaan besteden aan zijn grote hobby's: geschiedenis en reizen. Van Es wordt opgevolgd door Richard Schouten, sinds vorig jaar werkzaam voor zowel GroentenFruit Huis als DPA.


Hans (midden) tijdens het diner.

Meerdere relaties die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de loopbaan van Hans van Es, kwamen vorige week woensdag bij elkaar in Kasteel Doorn. Hier kregen ze eerst een rondleiding door het kasteel waarbij de nodige wetenswaardigheden werden gedeeld. Op die manier werd direct aandacht besteed aan Hans zijn interesse in geschiedenis. Na een gezellige borrel nam het gezelschap plaats aan tafel.


Hans en Richard.

Brussel

DPA-voorzitter Michiel van Ginkel prees Hans voor zijn inzet in Brussel met name voor het GMO-dossier. Als voorzitter van de Copa-Cogeca commissie groenten en fruit vervulde hij een belangrijke rol in dit vaak lastige dossier. Als fervent Europeaan wist Hans dat veel meer bereikt kon worden indien je bereid bent om te investeren in goede en langdurige relaties in Noord- en Zuid-Europa.DPA-secretaris en collega Ad Klaassen vulde dit aan door een beeld te schetsen van het internationaal overleg. "Met veel mensen, talen en culturen moest Hans van Es proberen de vergadering op één lijn te krijgen en een conclusie te trekken. Dat lukte Hans van Es nog ook."Netwerken
Richard Schouten, de opvolger van Hans van Es als directeur van DPA, erkent dat samenwerking in Europa van groot belang is voor de telersverenigingen. "DPA is de organisatie die namens de Nederlandse telersverenigingen actief is in Brussel. We zijn vertegenwoordigd in Copa-Cogeca en handelskoepel Freshfel waar we participeren in diverse netwerken. Een belangrijke taak is een bijdrage te leveren aan een goede invulling van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid waarvan de GMO-subsidie waarschijnlijk het bekendst is; maar ook het actief participeren in de vele netwerken in Brussel  is voor ons van belang."Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
079 – 3681100
info@groentenfruithuis.nl
www.groentenfruithuis.nl


Publicatiedatum: 22-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: