Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kruiden uit IsraŽl kunnen tekorten Spanje en ItaliŽ opvangen

"Spaanse exporteurs kampen met problemen om kruiden in te kopen als gevolg van het slechte weer in Spanje," legt Bertho Levy van het IsraŽlische bedrijf Gaia Herbs uit. "Dit jaar is de afzet van IsraŽlische kruiden op de Europese markt iets gestegen. De laatste twee jaar was dat minder het geval," vervolgt Levy.Valuta
"Er is niets van grotere invloed op de markt dan het weer en valuta komt op de tweede plaats. Door de daling van de dollar ten opzichte van de euro zijn kruiden zo'n 30% duurder geworden. De wisselende koersen in Afrika dragen hier ook aan bij in tegenstelling tot de koers van de IsraŽlische munt."

"Ik denk dat voor IsraŽl een grote rol is weggelegd als kruidenleverancier voor de Europese markt. Consumenten zitten niet te wachten op nog een winter zoals deze met een grote tekorten aan basilicum en andere kruiden," vervolgt Levy.Vaste prijzen
Europese klanten kiezen voor in Europa geteelde kruiden vanwege de prijs. Wij hanteren echter vaste logistieke tarieven en we veranderen onze prijzen niet. Als gevolg van de grote tekorten hebben Italiaanse en Spaanse leveranciers hun prijzen verhoogd. Onze klanten daarentegen weten precies welke prijs zij gedurende de hele winter moeten betalen. Bovendien kunnen wij 100% van onze orders leveren en tekorten, waar klanten nu mee kampen, opvangen."

Met de hand geplukt
In ItaliŽ worden kruiden machinaal geoogst, maar wij plukken onze kruiden echter met de hand omdat onze bedrijven kleinschaliger zijn dan in ItaliŽ. De oogst vergt meer tijd en is arbeidsintensiever, maar de kwaliteit is goed," aldus Levy.

Voor meer informatie:
Berto Levy
Gaia agricultural produce
Mob: +972 54 6777295
Fax: +972 3 5214598
berto@gaiaherbs.co.il
www.gaiaherbs.co.il

Publicatiedatum: 23-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: