Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Emad El Din Ahmed, Evagro

Goede marktkansen voor Egyptisch steenfruit

Bij Egypte denkt men niet meteen aan de steenfruitproductie. Evagro is dan ook één van de weinige Egyptische bedrijven die zich bezighoudt met dit fruit. 

Emad El Din Ahmed van Evagro heeft goede vooruitzichten voor het aanstaande steenfruitseizoen, dat eind maart zal aanvangen. Aangezien het Spaanse seizoen twee weken later van start zal gaan, verkeert Evagro in een gunstige positie voor de Britse markt. 



"We telen al tien jaar perziken en nectarines. Er zijn maar weinig steenfruittelers in Egypte en ons bedrijf is het grootste. We zijn gevestigd nabij de stad Sadat," legt Ahmed uit.

Dankzij het goede weer heeft Evagro zijn productie met 20% zien groeien. Het areaal is de afgelopen jaren onveranderd gebleven maar de volumes zijn toegenomen omdat de bomen productiever zijn geworden. Het bedrijf teelt perziken op zo'n 80 hectare en nectarines op 15 hectare. De belangrijkste markten voor Egyptisch steenfruit zijn het Verenigd Koninkrijk en landen in het Midden-Oosten zoals Koeweit en Dubai.



Loquat

Vijf jaar geleden is Evagro gestart met de teelt van loquat. De markt voor deze fruitsoort kent weinig concurrentie, hoewel er op de markt een voorkeur lijkt te bestaan voor loquat uit Libanon. Het bedrijf produceert een aanzienlijk volume van 100 ton. Het loquatseizoen start half maart, vlak voordat het steenfruitseizoen aanvangt. 

"Het Libanese seizoen valt samen met dat van ons, wat Libanon tot onze grootste concurrent maakt. Momenteel liggen de loquatprijzen tussen de €0,66 en €0,75."



In Europa zijn productiegebieden in met name Spanje en Italië zwaar getroffen door het winterweer. Dit zou een geweldige kans geweest zijn om de Egyptische export naar Europa te vergroten. De meeste Egyptische producenten hebben deze kans echter niet kunnen benutten als gevolg van vaste contracten. 

"Het was een goede kans voor Egypte geweest om zich te bewijzen tegenover Europese importeurs. We moeten onze producten verbeteren om te kunnen concurreren met Spanje. De Egyptische regering en de Exportraad houden scherp toezicht op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Onze producten moeten schoon zijn, willen we indruk maken op de Europese markt," aldus Ahmed.


Voor meer informatie:
Emad Ahmed Salem
Evagro (Egypt)
Tel: 00202-23992700
Mob: 00201-277893005
Email: info@evagro.com
www.evagro.com
Publicatiedatum: