Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick van Schetsen, Purple Pride:

"Auberginemarkt van extreem goed naar extreem slecht"

Tholen - Het Nederlandse aubergineseizoen begon in januari erg goed, maar inmiddels heeft de markt een forse terugval gehad. "We gingen ongewoon vroeg van start als gevolg van het gunstige weer en het vele zonlicht na de aanplant. De eerste drie weken van het seizoen tot de eerste week februari was de markt uitzonderlijk goed. In Spanje was het op en tekort en dat bood volop ruimte voor de eerste Hollandse aubergines. We tikten op een gegeven moment zelfs prijzen tot 4 à 5 euro per kilo aan, wat nog nooit eerder was gebeurd", verteltPatrick van Schetsen van Purple Pride.



"Sinds een week of drie komt er echter meer volume uit Spanje en is de markt in elkaar is gestort. We zijn van een situatie van extreem goed naar extreem slecht gegaan. Zo zie je maar hoe dicht dat bij elkaar kan liggen", vervolgt Patrick. "Tot en met vorige week lagen de prijzen in het retailkanaal nog op een hoog niveau en daardoor is de consumptie gestagneerd met dalende prijzen als gevolg. Van een kiloprijs van 5 euro is de verkoopprijs gedaald naar een niveau tussen de 60 en 70 cent en in Spanje liggen de klokprijzen op nog een lager niveau."



"Al met al is de start voor het derde jaar op rij belabberd, sterker nog op dit moment zijn de prijzen zelfs lager dan in de voorgaande twee jaar", besluit Patrick. Met een oogst van 20 miljoen kg aubergines per jaar, verdeeld over vijf teeltlocaties, is Purple Pride in Noordwest-Europa de grootste aubergineleverancier. De verkoop en marketing van Purple Pride aubergines verloopt via DOOR Partners BV, de verkoopdochter van Coöperatie DOOR U.A

Voor meer informatie:
DOOR Partners
Honderdland 70
2676 LS Maasdijk
T: +31 (0)174 28 62 42
p.vanschetsen@doorpartners.nl
www.purplepride.nl