Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse druiventeler Uvasdoce vergroot productie met 20%

Uvasdoce Presenteerde zijn nieuwste plantage in Montforte del Cid die dit jaar in productie zal komen. Met deze nieuwe plantage hoopt de producent/exporteur de grootste groei van de laatste jaren te realiseren. 'La Negrata' beslaat een oppervlakte van 10 hectare en is gevestigd nabij de rest van de Uvasdoce plantages en het verwerkings- en pakstation. Er zullen vijf nieuwe pitloze druivenrassen worden geteeld, waarvan twee witte en rode rassen en een blauw ras.


Naast het vergroten van de productie zal het bedrijf ook zijn verwerkingsfaciliteiten uitbreiden. Er zal een nieuwe koelfaciliteit gebouwd worden met meerdere pre-cooling tunnels en de koelcellen worden uitgebreid. Uvasdoce zal bovendien een derde punnetverpakkingslijn in gebruik nemen die uitgerust is met de nieuwste software. Het bedrijf heeft van zijn aanwezigheid in Berlijn gebruik gemaakt om een contract voor de nieuwe verpakkingslijn te tekenen met Marco, een Britse machinefabrikant die gespecialiseerd is in geïntegreerde oplossingen voor de AGF-verwerking. Uvasdoce blijft dus investeren in het verbeteren van zijn productieprocessen om zo zijn klanten de best mogelijke kwaliteit te kunnen leveren. 

Als onderdeel van Uvasdoce's doel om om te schakelen naar pitloze rassen, heeft het bedrijf ontmoetingen gehad met verschillende telers van rassen die nog niet in Spanje geproduceerd worden, zodat deze volgend seizoen getest kunnen worden. Uvasdoce heeft een leidende positie op het gebied van rassenonderzoek en -ontwikkeling.

Tot slot is Uvasdoce één van de belangrijkste Spaanse producenten van pitloze druiven. Het heeft onderhandeld over programma's met retailers in landen waar pitloze druiven al goed geaccepteerd zijn (Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Scandinavië en Zuid-Afrika). Ook heeft het bedrijf nieuwe contracten ondertekend om hun druiven ook bij retailers in België, Zwitserland, Luxemburg, Duitsland en Brazilië te introduceren. Ook zijn er overeenkomsten gesloten met telers uit andere teeltgebieden met betrekking tot de import van druiven in de maanden wanneer er geen eigen aanvoer is.

Het bedrijf uit Alicante kijkt met tevredenheid terug op zijn zevende deelname aan Fruit Logistica en wil zijn leveranciers en klanten bedanken voor het vertrouwen waardoor het bedrijf kan blijven groeien en de beste druiven kan blijven telen die overal ter wereld geleverd kunnen worden en waarvan de smaak en kwaliteit gegarandeerd zijn.


Voor meer informatie:
Miriam Cutillas 
UVASDOCE
Ctra. Monforte-Agost km. 6,9
Partida de las Norias n.º 188
T: +34 965 620 125
M: +34 659670964
info@uvasdoce.com
www.uvasdoce.com

Publicatiedatum: