Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer dan 50.000 bezoekers op Biofach en Vivaness 2017

Het beursduo Biofach, 's werelds grootste beurs voor biologische levensmiddelen, en Vivaness, de internationale vakbeurs voor natuurcosmetica, hebben in 2017 een nieuw record gezet door de grens van 50.000 bezoekers te overtreffen. De vakbezoekers kwamen dit jaar uit 134 verschillende landen naar Neurenberg. Ze  werden enthousiast gemaakt voor het aanbod van de 2.785 exposanten (waarvan 259 op de Vivaness) uit 88 landen en lieten zich door het land van het jaar (Duitsland) inspireren. De branche trok in 2016 ook een positieve balans: de Duitse huishoudens gaven in 2016 circa 9,9% meer geld uit aan biologische levensmiddelen en drank dan in het voorgaande jaar. De omzet die daarmee behaald werd bedroeg 9,48 miljard euro, aldus de 'Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft' (BÖLW). Steeds meer consumenten kopen bovendien natuurcosmetica. De Duitse natuurcosmeticamarkt is met een marktaandeel van 8,5% en een volume van 1,15 miljard euro de sterkte in Europa, blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van naturkosmetik konzepte, GfK, IRI, IMShealth en BioVista.
 

Foto: beurs Neurenberg

Petra Wolf, directielid van het beursgebouw in Neurenberg: "Na vier succesvolle beursdagen zijn we samen met de branche blij om de goede stemming in de hallen en de kwalitatief hoogwaardige contacten. We verheugen ons nu al op de volgende editie van het beursduo en het weerzien met alle marktspelers op de Biofach en Vivaness 2018."

Dr. Felix Prinz zu Löwenstein, bestuursvoorzitter van de 'Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft' (BÖLW), vat positief samen: "De bonte internationale marktplaats werd gekenmerkt door enthousiaste exposanten en bezoekers. Het bezoek van talrijke prominente vertegenwoordigers uit onder andere de politiek en het bedrijfsleven hebben de beurs tot een centrale plaats voor de debatten over de toekomst van biologische landbouw en voeding gemaakt. De Duitse bio-ondernemers konden op de beurs op een bijzonder manier hun innovatiekracht en hun duurzaamheidsprestaties naar voren brengen dankzij het optreden van Duitsland als land van het jaar".

Biofach en Vivaness 2018 zullen van 14 tot en met 17 februari in het beursgebouw van Neurenberg plaatsvinden.

Publicatiedatum: 22-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: