Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Wijnen, Frankort&Koning:

"Het hele seizoen is de preimarkt goed geweest"

Tholen - De preitelers en handelaren klagen dit jaar niet. "De preiprijs ligt momenteel rond de 80 cent. Dit is het laagste punt wat we sinds weken gehad hebben. Qua vraag gaan we nu even door een lastige periode, maar de vooruitzichten richting het einde van het seizoen zijn goed. Maart en april kunnen nog leuke maanden worden als afsluiter van het seizoen. Veel telers liggen voor op schema. Men heeft door de goede prijzen continue gas gegeven in de productie en daardoor kan zijn dat een aantal telers het seizoen eerder beƫindigen", vertelt Peter Wijnen van Frankort&Koning.



"Op dit moment is de afzet redelijk rustig, maar dat geldt voor meerdere producten na de extreme groentetekorten van de afgelopen maand. Doordat het aanbod gering is, blijft de prijs redelijk op peil. Alleen vanuit het Belgische Roeselaere zijn grotere aantallen beschikbaar. Traditioneel schakelt men in die streek van de industriegroenten over op de preiteelt", vervolgt de handelaar.



"De lokale teelten in veel producerende landen zijn voorbij vanwege de klimatologische omstandigheden en daardoor is er sprake van een vrij brede vraag vanuit heel Europa. Na een redelijk seizoen vorig jaar, hebben we nu gewoon een goed seizoen met aan de klok pieken tot 2 euro per kilo. De verwachting is dat er volgend seizoen niet minder aanbod komt", besluit Peter.

Voor meer informatie:
Peter Wijnen
Frankort & Koning
Tel: +31 (0)77 3897240
Mob: +31 (0)6 22907341
p.wijnen@frankort.nl
www.frankort.nl