Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Conrad Rijnhout, VerDi Import:

"Te veel druivenrassen maakt markt ondoorzichtig"



Tholen - De druivenmarkt lag de laatste weken op een goed niveau. "Nog steeds is de markt redelijk goed, al is de markt momenteel wat lui-duur", constateert Conrad Rijnhout van VerDi Import.



"Het is wel spannend hoe de markt zich verder ontwikkelt. Vanuit Zuid-Afrika komen toch wat kwalitatief mindere partijen binnen. De aanvoer vanuit India begint op gang te komen met grotere volumes dan vorig jaar en ook de eerste Chileense druiven zijn onderweg."



"Een vast prijsniveau voor de Zuid-Afrikaanse druiven is er niet te noemen. Thompson wordt aangeboden voor 8 euro, maar ook voor 13 euro naar gelang de kwaliteit. Het pitloze druivenseizoen vanuit Zuid-Afrika is inmiddels voorbij, maar het seizoen met rode Crimson-druiven loopt nog wel een week of vijf door", vertelt de importeur.



Hij wordt niet enthousiast van de toenemende aantal druivenvariëteiten die worden verstuurd. "Vroeger ging je in rode druiven van de Flame over naar Crimson. Tegenwoordig worden er wel zes soorten aangeboden. Voor een inkoper van een supermarkt wordt het al een uitdaging om al die nummers te onderscheiden, laat staan voor de consument. Als er teveel druivensoorten beschikbaar zijn, maakt dat de markt in mijn ogen alleen maar ondoorzichtiger."



Voor meer informatie:
Conrad Rijnhout
Verdi Import
+31 (0)180 69 64 70
conrad@verdiimport.nl
www.verdiimport.nl