Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Minder afzet door hoge perenprijzen"

Tholen - Het is kalm in de Belgische hardfruithandel. De oogst is merkbaar geraakt door de hagelbuien vorig jaar en het is soms zoeken naar partijen met topkwaliteit. De perenprijzen liggen hoog. "Voor de 60-ers wordt 65 cent betaald en de 65-ers zitten rond de 72/72 cent."

Volgens exporteur Jackie Boussier is het bij hun bedrijf rustig omdat de Scandinavische landen, waar zij met name aan verkopen, de perenprijs te hoog vinden. "Landen als Noorwegen kunnen de peren elders goedkoper krijgen, dus kiezen dan minder snel voor de Belgische. We hebben dus minder afzet door de hogere prijzen."


Jackie Boussier tijdens de Fruit Logistica 2015.

Veel naar interventie gegaan

De appelen is een moeilijk verhaal. "Momenteel doen we meer voor de industrie, minder voor de markten. Er is dit jaar heel veel naar de interventie gegaan en dat is goed te merken. Ik schat zo'n 60% en het aanbod is daardoor niet zo groot. De veilingen hadden een interventieprijs uitbetaald en daar nog enkele centen bovenop gegeven. Toen hebben veel telers daarvoor gekozen. Daarnaast is een deel van de appelen kwalitatief minder door de hagel vorig jaar. Voor de goede appelen wordt nog een aardige prijs gegeven. Een deel van die goede appelen gaan trouwens naar India." Hoe het hardfruitseizoen verder zal verlopen, is voor hem een raadsel. "Volgende week kan het weer heel anders zijn."

Hij geeft aan dat ze uitkijken naar het aardbeienseizoen. "De contacten zijn weer gelegd voor het nieuwe seizoen en onze klanten gaven aan tevreden te zijn over vorig jaar en ook dit jaar weer met ons in zee te gaan. Het is fijn om positieve geluiden te horen van ons cliƫnteel."

Voor meer informatie:
Jackie Boussier N.V.
Colenstraat 11a
3840 Borgloon - Belgiƫ
Tel: +32-12741991
www.belfrutex.be
jackie@boussier.be