Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste vracht onderweg naar Europa

Nieuwe exportmarkten voor Mexicaanse Ataulfo mango

Door de toepassing van biologische methoden zijn Mexicaanse telers er in geslaagd grotere volumes Atualfo mango's te exporteren. Volgens de lokale Plantkundige Dienst werden er vorig jaar minstens 23.000 ton mango's naar de Verenigde Staten geëxporteerd en 7.000 ton naar Canada. Verder zijn er andere exportmarkten bijgekomen dankzij de nieuwe luchtvrachtdienst naar Europa via Tapachula, Cancun, Londen, Amsterdam en Madrid.

De eerste volumes van het seizoen zijn inmiddels onderweg naar Europa. In de Verenigde Staten worden de mango's sinds vorige week vermarkt. De export geeft een impuls aan de werkgelegenheid in de regio Soconusco en maakt nieuwe investeringen in machines en irrigatie mogelijk. De grotere export is onder meer de verdienste van de organisaties ECOSUR, SENASICA, de regering en lokale producenten. Alfredo Cerdio Sanchez, voorzitter van de lokale Plantkundige Dienst, legt uit dat door het biologische barrières project, dat in samenwerking met ECOSUR is uitgevoerd, de fruitvlieg bestreden is waardoor de mango-opbrengsten aanzienlijk gestegen zijn. 
Publicatiedatum: