Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fred Jacobs, KCB:

"Spaanse kwaliteit wordt langzaam weer beter"

De aanvoer vanuit Spanje was de wintermaanden niet al te groot en de prijzen daardoor hoog. Krapte op de markt betekent meestal dat telers en pakstations ten aanzien van de kwaliteit concessies willen maken. Dit was ook voor Spaanse producten het geval. Het kwam regelmatig voor dat in de klasse I duidelijke klasse II vruchten werden verpakt en dat mag uiteraard niet. Gelukkig lijkt op dit moment de kwaliteit de weg omhoog weer gevonden te hebben, meldt Fred Jacobs van KCB.

De krapte op de slamarkt is ook duidelijk voelbaar. Hierdoor wordt ijsbergsla uit landen zoals Egypte en de Verenigde Staten geïmporteerd. Het Amerikaanse product had een uitstekende kwaliteit. Mooie stevige en gezonde kroppen. Het Egyptische product echter was matig tot redelijk. Het grootste probleem was vaak de te diep afgesneden kroppen. De krapte op de slamarkt was gunstig voor het Nederlandse witlof. In de afzetkanalen trof ik hele mooie partijen aan.

De kwaliteit van de Spaanse tomaten was redelijk. Soms trof ik een partij aan met op de vruchten een of meer kleine alternaria stippen. Alternaria kwam wat vaker voor op Marokkaanse tomaten die overigens eveneens een redelijke kwaliteit hadden. Alternaria is een snel voortgaand gebrek en dat dergelijke partijen moesten worden afgekeurd is duidelijk. Nederlandse tomaten waren uitstekend van kwaliteit. De prachtig glanzende vruchten waren stevig en vrij van gebreken.

Nederlandse komkommers waren eveneens uitstekend. Soms waren de vruchten iets minder stevig, maar daar stond tegenover dat de vorm prima was. De kleur van de belichte komkommers was net iets mooier groen dan die van de niet belichte.

Bron: KCB
Publicatiedatum: