Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overzicht prijzen Belgische kasgroenten

"Komkommerprijzen fel gezakt"

Tholen - Het groententekort van enkele weken geleden lijkt alweer vergeten. Momenteel is het volume uit Spanje weer toegenomen en van veel producten is weer voldoende aanvoer. "Alhoewel, van bladgroenten en de speciale slasoorten is nog steeds geen overaanbod", vertelt een Belgische handelaar. "De prijzen voor lollo Rossa en Lollo Bionda lagen vandaag (20 februari) rond de 1,20 tot 1,30. Alleen de prijs voor kropsla is gedaald tot 50/60 cent."

Volgens hem liggen veel Belgische groenten op een goed niveau als het gaat om prijs. "Prei doet het prima en gaat zelfs tot 80 cent op de klok. Het is jaren geleden dat er rond deze tijd zulke hoge bedragen werden genoemd bij prei. Witloof gaat 80 cent tot 1 euro."



Komkommers
Komkommers deden het goed tot vrijdag de 17e. "Op 20 februari zijn de komkommerprijzen fel gezakt. Vrijdag ging de 400-grams nog weg voor 95 cent, vandaag rond de 70 cent. Die van 350 gram waren vrijdag 80 cent en nu nog 45. De kleinsten van 300 gram daalden van 45 naar 28 cent."

Over de prijzen van tomaten wordt ook al een tijdje niet geklaagd. "Voor tros wordt 1,45 tot 1,50 gegeven en de losse tomaten gingen vandaag tussen de 1,20 tot 1,25." Volgens de handelaar liggen de prijzen voor aubergines laag voor de tijd van het jaar. "Die gaan rond de 1 tot 1,10."

Overgangsfase
Het volume van Belgische groenten neemt wekelijks toe. "Momenteel zitten velen in de overgangsfase, maar er is nog steeds meer Spaans product. Ik denk dat veel retailers deze week gaan overstappen naar binnenlandse komkommers. Naar verwachting wordt deze week ook gestart met de paprika's. Die komen in een goede markt terecht: voor de Spaanse wordt momenteel nog rond de 2 euro gegeven. En dat is een heel deftige prijs voor deze periode."