Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Amerikaanse pootaardappelen onderweg naar China

Het bureau voor Inspectie en Quarantaine in de stad Jining, in de Chinese provincie Shandong, heeft een lokaal teeltbedrijf onlangs toestemming verleend om pootaardappelen uit de Verenigde Staten te importeren. Nu alle formaliteiten rond zijn, wordt de eerste partij in maart verwacht.

"Het is één van de eerste keren dat er Amerikaans pootgoed door China geïmporteerd wordt," legt een medewerker van het bedrijf uit, waarvan de directeur van Chinees-Amerikaanse komaf is. Door pootgoed te importeren, hoopt men de kwaliteit en productiviteit van de aardappelteelt te verhogen. Acht jaar geleden werden ook al eens Amerikaanse pootaardappelen gebruikt maar dit was geen succes. Nu verloopt alles soepel en de laatste jaren importeren steeds meer bedrijven buitenlands pootgoed. De Inspectie en Quarantaine dienst laat weten dat het introduceren van buitenlands pootgoed veel voorbereiding vergt en dat ook de vereiste vergunningen en certificaten eerst in orde moeten zijn.

Publicatiedatum: