Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Groenten uit Almeria binnen drie uur in Berlijn

Een team van ruim dertig studenten van de polytechnische universiteit van Valencia (UPV) werkt aan het eerste prototype van de "Hyperloop UPV". De Hyperloop UPV is een trein met een snelheid van 1.000 kilometer per uur. Dat is ruim drie keer zo snel als de huidige snelste trein van Spanje, de AVE met een snelheid van 305 kilometer per uur. Dankzij deze trein kunnen groenten die in kassen in Almeria worden geproduceerd binnen twee en een half uur naar Berlijn worden gebracht.

Het Hyperloop-project is gebaseerd op een systeem van grote vacuüm-buizen. Binnen deze buizen worden capsules verplaatst op een manier waarop bij sommige banken en supermarkten geldcontainers binnenshuis worden verstuurd. De schaal van de Hyperloop is echter groot genoeg om passagiers en goederen te verplaatsen.
De trein wordt deze zomer uitgetest op een circuit in Californië. Dit circuit is onderdeel van een project van miljonair Elon Musk, die onder andere verantwoordelijk is voor Paypal, Tesla Motors en SpaceX. De Hyperloop UPV gaat in dit project de concurrentie aan met soortgelijke projecten van andere universiteiten van over de hele wereld.

Het team van de universiteit van Valencia bestond in eerste instantie uit vijf studenten en werd geselecteerd uit 300 universiteiten van over de hele wereld, die meededen aan het Design Weekend dat door SpaceX werd georganiseerd aan de universiteit van Texas. Hier kon het Spaanse team zijn Hyperloop-concept presenteren. Voor deze presentatie kreeg het team onderscheidingen voor zowel het beste ontwerp als het beste aandrijvingssysteem. Daarna werd het team uitgebreid tot het huidige internationale team van meer dan 30 leden.

Een trein voor Europa
Het team van studenten heeft plannen om de Hyperloop in Europa van start te laten gaan. Elon Musk heeft het idee van de Hyperloop in 2013 gelanceerd en heeft daarmee een aanzet gegeven voor andere bedrijven die meer middelen tot hun beschikking hebben. Dit heeft onder andere geleid tot initiatieven als Hyperloop One en Hyperloop Transportation Technologies. Hyperloop One werd opgezet door Josh Giegel and Shervin Pishevar, die vervolgens een contract hebben getekend met de Verenigde Arabische Emiraten voor de aanbouw van de eerste Hyperloop-verbinding in deze regio. Zodoende kan de afstand van 120 kilometer tussen Dubai en Abu Dhabi binnen 12 minuten worden afgelegd. Ook heeft derde grootste havenbedrijf ter wereld, DP World, in oktober $50 miljoen (€47,0 miljoen) in Hyperloop One geïnvesteerd.

Het studententeam in Valencia hoopt dat deze revolutie op logistiek gebied ook in Europa wordt gerealiseerd. Daarom het team subsidie aangevraagd bij het European Horizon 2020-programma. Dit programma is gericht op projecten op het gebied van duurzame technologie en het verbeteren van de Europese economie. De Hyperloop-trein zou een goedkoper alternatief voor lucht- en landtransport kunnen vormen en daarmee economische groei binnen de EU kunnen stimuleren.

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum: 21-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: