Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bijna 5.000 ton bessen uit Nordrhein-Westfalen

In de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen produceerden in 2016 in totaal 126 fruitbedrijven 4.850 ton bessen. Het totale bessenareaal besloeg daarbij 764 hectare, meldt de Duitse website Proplanta.de. De oogst viel daarmee 5,5% procent kleiner uit dan in 2015, blijkt uit cijfers van 'Information und Technik Nordrhein-Westfalen', het statistiekbureau van de deelstaat.
 


De deelstaat teelde in het afgelopen jaar overwegend bessen in de volle grond. Blauwe bessen werden hierbij nog steeds het meeste geteeld met een areaal van 247 hectare en een aandeel van meer dan één derde aan het totale bessenareaal in de volle grond. Daarna volgden rode en witte aalbessen (196 hectare) en zwarte bessen (130 hectare). Bijna de helft (47 procent) van de totale oogst bestond uit deze drie bessensoorten.

Bessen werden tevens op 62 hectare onder hoge begaanbare overkappingen en in kassen geteeld. Op deze wijze werden overwegend frambozen geproduceerd (51 hectare). In totaal teelde men op deze wijze zo'n 719 ton bessen, waarvan 558 ton frambozen.

Publicatiedatum: 16-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: