Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Norma in 2017 opnieuw beste Duitse biohandelaar

Discounter Norma is opnieuw uitgeroepen tot de Duitse levensmiddelhandelaar met de beste biokwaliteit. Dat is de uitkomst van de grote biokwaliteitscontrole die op de beurs Biofach 2017 bekend werd gemaakt. Geen ander bedrijf kreeg van de 'Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft' (DLG) meer medailles voor haar uitstekende biokwaliteit. Dit jaar werd Norma eerste met 131 keer goud, 71 keer zilver en 14 keer brons. Voor Norma als erkende biopionier betekent dit al voor de achtste keer op rij de Duitse toppositie.

De wereldwijd grootste beurs voor biologische, vegetarische en veganistische producten is een internationaal trefpunt voor de nieuwste voedingstrends: op de Biofach in Neurenberg wisselen circa 50.000 vakbezoekers informatie uit over wat de consumenten van de levensmiddelenhandel verwachten en welke bioconcepten het beste zijn. Norma neemt op dit gebied al sinds langere tijd een toppositie in - en breidt haar assortiment binnen deze veelgevraagde productgroepen dynamisch uit. Op de voorgrond staat daarbij het compromisloze kwaliteitsaspect: de biologische, vegetarische en veganistische levensmiddelen worden geproduceerd volgens de EU-richtlijnen. Zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen en kunstbemesting en onder strenge controles. Bovendien vraagt Norma van haar leveranciers - waar dat mogelijk is - een 'vrij van gentechniek'-bewijs.


Foto: obs/norma

De testresultaten van de 'Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft' zijn na te lezen op dlg.org/bioproduktetest.
Publicatiedatum: