Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse pakketdienst DPD levert binnenkort ook groenten en fruit

Met een nieuw ontwikkelde brancheoplossing voor de online-levensmiddelenhandel positioneert de Duitse pakket- en expressdienstverlener DPD zich als de premium-verzendpartner in een sterk groeiend marktsegment. Het startupbedrijf HelloFresh, internationaal marktleider op het gebied van verzending van kookboxen, maakt als eerste klant gebruik van de op maat gesneden combinatie van expresslevering en op het uur nauwkeurige bezorgprognoses. Onder de naam 'DPD Food' zal DPD nog dit jaar ook andere klanten een product aanbieden dat exact is toegespitst op de speciale behoeftes van verzenders van levensmiddelen.


Foto: dpd

Eén dag voor de gewenste leverdatum van de klant verstuurt HelloFresh de passief gekoelde boxen naar DPD. De volgende dag worden ze per expresslevering op een nauwkeurig aangegeven tijdstip perfect gekoeld en knapperig vers aan de klanten geleverd. Dankzij de innovatieve koeltechniek van de pakketten is temperatuurgeregeld transport niet noodzakelijk.

Met de predict-service van DPD krijgt de ontvanger 's morgens per SMS en/of e-mail op het uur nauwkeurig te horen wanneer hij of zij de bezorger aan de deur kan verwachten. Wanneer DPD de ontvanger dan niet thuis aantreft, wordt de kookbox afhankelijk van de wens van de klant op een andere wijze afgegeven. Veel klanten van HelloFresh hebben daarvoor bijvoorbeeld een veilige plaats om de doos neer te zetten aangegeven (bijvoorbeeld de eigen garage). Als het desondanks niet lukt om de kookbox op tijd bij de ontvanger te krijgen, dan geeft DPD het pakket als donatie verder aan een liefdadigheidsinstelling die de conditie van de levensmiddelen controleert en levensmiddelen van goede kwaliteit zinvol gebruikt.
Publicatiedatum: