Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

27 bedrijven uit Kenia op Fruit Logistica

Fruit Logistica Berlijn werd dit jaar opnieuw bijgewoond door een delegatie uit Kenia: 27 bedrijven bezetten samen het Keniaanse paviljoen. Charles Tumbo van de Raad voor Exportpromotie en Carol Muumbi van de Landbouw- en Voedselautoriteit vertegenwoordigden de delegatie.

Tumbo: "De bedrijven, die aanwezig waren, woonden B2B-meetings bij en benaderden nieuwe kopers actief. Vorig jaar kwamen we met 15 bedrijven. Nu zijn er 27. Het is ons elfde achtereenvolgende jaar op Fruit Logistica."



Het belangrijkste product voor Kenia is momenteel de avocado, hoewel het land ook bonen en erwten exporteert. Tumbo geeft toe dat er niets significant veranderd is ten opzichte van vorig jaar, maar laat weten dat de avocadosector wel lijkt te groeien. Volgens Carol Muumbi is Kenia op zoek naar meer handelsmogelijkheden in Azië. Muumbi: "We zijn erg geïnteresseerd in handel met Aziatische landen, maar er zijn veel belemmeringen die onze markttoegang in de weg staan." Sommige Keniaanse bedrijven handelen echter al met bepaalde regio's in Azië, zoals Maleisië en Hong Kong.



"Elke markt heeft z'n eigen dynamiek. Wij passen onze producten en strategie aan de culturele verschillen van elke regio aan", aldus Muumbi. Om weerstand te bieden aan de concurrentie van andere productielanden, is het bijwonen van Fruit Logistica cruciaal, volgens Tumbo. "We zijn hier gekomen om onze markten uit te breiden, onze productie te verbeteren en ons oppervlak te vergroten. Fruit Logistica leent zich hier uitstekend voor", besluit Tumbo.

Voor meer informatie:
Carol Muumbi
Landbouw- en Voedselautoriteit (AFA)
Tel: 00 254-20-208-8469
E-mail: cmuumbi@agricultureauthority.go.ke
Publicatiedatum: