Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische Jaffa Orri mandarijn betreedt nieuwe markten

Jaffa Orri is nieuw binnen de Jaffa-familie, waartoe ook Jaffa Sunrise behoort. Orri is een easypeeler, die inmiddels al bekend is op de internationale markt. "Jaffa heeft een gevestigde naam. Deze nieuwe Orri is belangrijk voor Jaffa. Tussen 2009 en 2010 groeide het Orri ras en vandaar dat het onze steun kreeg," legt Tal Amit van het IsraĆ«lische Plants Marketing Board uit. 


 
Volumes
"Mandarijnen uit Spanje en Turkije zijn weliswaar onze grote concurrenten maar Orri mandarijnen hebben een betere smaak. We hebben ook aan telers in Spanje licenties verleend, waardoor zo'n 60.000 tot 70.000 ton van de productie uit Spanje afkomstig zal zijn. We hopen tegen 2020 zo'n 200.000 ton te produceren. Dit jaar zullen we 90.000 ton exporteren van ons totale productievolume van 135.000 ton. Spanje hoopt 33.000 ton te produceren maar de sector in het land kampt met kwaliteitsproblemen waarvan we de oorzaak nog niet achterhaald hebben," vervolgt Amit.



Nieuwe markten
Amit legt uit dat het ras goed op de markt ontvangen is. "Dit jaar zullen we onze export uitbreiden naar de regio Aziƫ-Stille Oceaan, Japan en China om de markt aldaar te ontwikkelen. We doen marktonderzoek in China en Japan om de mogelijkheden op deze belangrijke markten in kaart te brengen. Jaffa Orri is al goed gevestigd op de West-Europese markt maar deze is nagenoeg verzadigd."
"Ik zie ook mogelijkheden voor Jaffa Orri mandarijnen in Amerika en het Verre Oosten. Hoe we willen uitbreiden is nog de vraag maar ik denk dat kwaliteit het altijd zal winnen," aldus Amit.
 

Voor meer informatie:
Tal Amit
Jaffa Orri
info@plants.org.il
www.orrijaffa.com
Publicatiedatum: