Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mohamed El Baroudy, El Roda

Egypte verwacht grote druivenoogst

Dankzij de goede temperaturen deze winter verwacht de Egyptische druivensector een uitstekend druivenseizoen. De koudere periodes hebben de Egyptische bodem vruchtbaarder gemaakt wat zal resulteren in grotere volumes.

Mohamed El Baroudy, van het Egyptische bedrijf El Roda, verwacht dat het seizoen zal lijken op het voorgaande. Pas eind maart zal het mogelijk zijn een nauwkeuriger prognose voor het komende seizoen te geven.
"Begin maart begint de bloeiperiode. Hierna volgt er per druivenras een vast aantal dagen tot aan de pluk. We gaan van start met de zoete, vroege rassen zoals Prime. Hierna worden de pitloze rode rassen geplukt, gevolgd door vollegrondsrassen, zoals Superior en SugarOne waarvan de pluk in de tweede helft van mei aanvangt.

De Egyptische druivenexport richt zich op het Verenigd Koninkrijk en Europa. Voor El Roda is de Britse markt erg belangrijk. Veel Egyptische bedrijven zijn ook erg blij met het feit dat Egyptische producten nu ook toegang tot de Chinese markt hebben gekregen. Hoewel het Midden-Oosten nog steeds een belangrijke exportmarkt voor Egyptische druiven is, beschouwt El Baroudy het niet als de grootste afzetmarkt.


Voor meer informatie:
Omar El Baroudy
El Roda
Tel 002042653100
Mob 00201001901520
Email: grapeteam@elroda.com
www.elroda.com

Publicatiedatum: