Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Evofenedex:

Partijen eens over investeringen infrastructuur

Politieke partijen van links tot rechts onderschrijven het belang van een goede en slimme infrastructuur. Dit blijkt uit de stemwijzer van evofenedex. De vereniging vroeg de partijen kleur te bekennen aan de hand van een tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek. Daaruit blijkt ook dat internationale handel onder druk staat, wat volgens evofenedex een slecht vooruitziet voor Nederlandse ondernemers is.De stemwijzer van evofenedex staat vanaf vandaag online. Ondernemers zien zo in één oogopslag waar de politieke partijen staan op onderwerpen voor hun werk van belang zijn – van open grenzen in Europa tot efficiëntere inspecties en van investeringen in Schiphol en de Rotterdamse haven tot minder rompslomp voor ondernemers met een bestelauto.

Goederenstromen
Producten over het water, het spoor en de weg vervoeren, zorgt nog regelmatig voor vertraging. Daarom pleit evofenedex voor investeringen in een goede fysieke én digitale infrastructuur. Dit maakt goederenstromen slimmer en dus sneller. Van VVD, PvdA, SP, CDA, PVV, D66, ChristenUnie, GroenLinks tot en met de SGP is er eensgezindheid over de noodzaak van deze investeringen. evofenedex benadrukt dat dit ook betekent dat politieke partijen hier voldoende geld voor moeten vrijmaken. Volgens de organisatie is hier één miljard euro per jaar voor nodig.

Handel
Hoewel de 'score' van de partijen op het onderwerp infrastructuur volgens evofenedex goed nieuws voor ondernemend Nederland is, noemt de vereniging het zorgelijk dat de politiek zich in toenemende mate tegen handelsverdragen keert. Een goed handelsverdrag met de Verenigde Staten dat de export en de logistiek vereenvoudigt, zorgt volgens evofenedex bijvoorbeeld voor meer banen in Nederland.

Verdrag
Behalve VVD, ChristenUnie en SGP, keerden alle partijen zich echter tegen een verdrag dat de logistiek en export vereenvoudigt. Ook keerden de SP en PVV zich tegen open grenzen in Europa, terwijl slimme veiligheidsmaatregelen volgens evofenedex een veilige én efficiënte goederenstroom binnen de Europese Unie kunnen garanderen.


Het 10-puntenplan van evofenedex
evofenedex vroeg de partijen kleur te bekennen aan de hand van een tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek. Onderstaand zijn deze tien punten toegelicht. Op de stemwijzer is te zien in hoeverre partijen meegaan in deze plannen.

Open grenzen in Europa: 
Grenscontroles vertragen de handel en productie. Alleen slimme veiligheidsmaatregelen garanderen een veilige én efficiënte goederenstroom binnen de Europese Unie.

Goede en slimme infrastructuur: 
Producten over het water, het spoor en de weg vervoeren, zorgt regelmatig voor vertraging. Een goede infrastructuur, fysiek en digitaal, maakt goederenstromen slimmer – én dus sneller.

Eerlijke spelregels in Europa: 
Europese lidstaten vullen details van Europese regels grotendeels zelf in. Dit leidt tot een wirwar van regels die per land verschillen. Dit is oneerlijk. Er moet een gelijk Europees speelveld zijn.

Bestelauto als werkpaard: 
Voor ondernemers die hun bestelauto als rijdende gereedschapskist gebruiken, is het registeren van rij- en rusttijden onzin. De bestelauto is een werkpaard, geen melkkoe.

Eenvoudiger handel met Amerika: 
Nederlandse ondernemers doen veel zaken in de Verenigde Staten. Een goed handelsverdrag dat de export en de logistiek vereenvoudigt, is daarom goed voor de handel en productie.

Schiphol aan de top: 
Schiphol is een luchthaven van wereldformaat – ook voor het vrachtvervoer. Een betere netwerkkwaliteit en service op de grond zorgen ervoor dat meer bedrijven zich in de regio vestigen.

Betaalbare wereldhaven: 
De Rotterdamse haven is een onmisbare schakel voor de handel en productie – maar er ligt concurrentie op de loer. Tarieven moeten daarom concurrerend blijven en inspecties nóg slimmer.

Werkbaar duurzaam: 
Ondernemers werken almaar duurzamer. Vergroenen kan echter alleen als de overheid regels maakt die voorspelbaar, consistent én werkbaar zijn.
Efficiënte inspecties: Er zijn allerlei verschillende inspectiediensten. De samenwerking tussen inspectiediensten onderling en met bedrijven, moet veel beter. Dan komen goederen sneller van A naar B.

Flexibel inzetbaar personeel: 
Ondernemers moeten werknemers flexibel kunnen inzetten om concurrerend te zijn. Dit geldt vooral voor ondernemers met magazijnen en distributiecentra.

Bron: evefenedex

Publicatiedatum: 27-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: