Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wonen aan de Snijbiet, Aardpeer of Koolraap

In een nieuwbouwwijk in Roelofarendsveen krijgen vijftien straten namen van groenten, zo schrijft dagblad De Gelderlander. Geen gewone, zoals bloemkool of prei, maar 'vergeten groenten'. De gemeente en projectontwikkelaars hadden een wedstrijd uitgeschreven en winnaar was bedenkster Ilse van der Poel (37): "Het thema was De Tuinderij, een verwijzing naar de geschiedenis als kwekersdorp'', vertelt ze. 




"Ik zat met een vriendin aan de telefoon. Zij was aan het koken en was bezig met een gerecht met aardpeer. Aardpeer! Dat is zo'n vergeten groente, die nu herontdekt wordt door tv-koks en kookboekenschrijvers. Hartstikke trendy. Hé, dat is een mooi idee voor straatnamen!'' Van der Poel vond via Google met gemak veertien vergeten groenten: kardoen, mierikswortel, meiraap, koolraap, pastinaak, palmknol, postelein, rammenas, rettich, roodlof, schorseneren, snijbiet, teunisbloem en zeekool. "Wie weet gaan hierdoor meer mensen deze groenten weer gebruiken. Dat zou leuk zijn."

Klik hier voor het originele artikel

Bron: De Gelderlander
Publicatiedatum: