Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nedcool Kerkdriel mag uitbreiden

Het bedrijf Nedcool aan de Provinciale Weg in Kerkdriel mag uitbreiden. De gemeente verbindt daaraan drie voorwaarden. De ondernemer moet als tegenprestatie twee huizen bouwen op de al jaren lelijke hoek aan de Kapelstraat in Velddriel én een stuk grond verkopen voor de herstructurering van de tuinbouw.

Het zorgde voor een pittige discussie zorgde in de gemeenteraad. Kees van Drunen (GroenLinks): "Het op deze manier aan elkaar breien van zaken die niks met elkaar te maken hebben, past in geen enkel beleidskader." Bovendien zijn volgens hem de achterliggende stukken over de noodzaak van de uitbreiding van het niet-agrarische bedrijf Nedcool in het buitengebied niet deugdelijk. "Dit is koehandel en willekeur."
Van Drunen kreeg alleen bijval van John Leijdekkers van de PvdA, die zich afvraagt of dit plan andere ondernemers in het buitengebied op ideeën kan brengen. De overige fracties steunden het voorstel van het college. Het werd met een ruime meerderheid aangenomen.

Bron: Brabants Dagblad
Publicatiedatum: