Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Recordwinst voor Acomo

Amsterdam Commodities heeft in 2016 een recordwinst van 34,4 miljoen euro behaald. Dit maakte de handelaar in onder meer zaden, noten en kruiden donderdag na het slot van de beurshandel bekend. "De recordwinst over dit jaar vloeit voort uit sterke prestaties over de gehele breedte van onze groep", aldus CEO Eric Rietkerk in een toelichting op de cijfers. De productsegmenten Specerijen & Noten, Eetbare zaden en VoedingsingrediŽnten presteerden volgens de topman "uitzonderlijk goed", terwijl de divisie Thee een jaar "met uitdagingen" beleefde, mede als gevolg van volatiele prijsbewegingen.

De omzet van Acomo steeg in 2016 met minder dan een miljoen euro tot 682,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) liep echter op van 51,4 miljoen naar 55,2 miljoen euro. In 2015 verdiende Acomo 32,3 miljoen euro en de 34,4 miljoen euro over afgelopen jaar bestempelde de onderneming als "zeer solide". Acomo profiteerde naar eigen zeggen van het niet langer toepassen van hedge accounting voor het segment Specerijen & Noten. Het effect van de sterkere dollar was volgens de handelaar "verwaarloosbaar".

Wisseling van de wacht

In oktober 2016 kondigde Acomo reeds het vertrek van CEO Eric Rietkerk aan. "Ik blijf gewoon in functie tot mei 2017. Om die reden, en uit respect voor de onderneming, past het niet dat ik voor die tijd nadere mededelingen zal doen over mijn toekomstplannen", zei Rietkerk destijds. Over een eventuele opvolger werd donderdag bij de jaarcijfers niet gerept.


Bron: ABM Financial News

Publicatiedatum: 17-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: