Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Maakt CETA weg vrij voor GGO-aardappel in Europa?

Het Canada-European Union Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) zal mogelijk voor veel veranderingen zorgen in de handel tussen Canada en Europa. Eén hiervan is de introductie van Canadese GGO-aardappelen op de Europese markt.
 
De Canadian Press bericht dat Health Canada en de Canadese Voedsel- en Warenautoriteit de verkoop van genetisch gemodificeerde aardappelen heeft goedgekeurd. Verder meldt de krant dat telers wellicht ook mogelijkheden zullen zoeken om de aardappelen naar Europa te exporteren als deze een succes op de Canadese markt blijken te zijn. CETA zal het bestaande Canada-EU forum over de vraagstukken rondom biotechnologie aanwakkeren en benadrukt de bevordering van efficiënte, wetenschappelijk gefundeerde goedkeuringsprocessen en samenwerking voor het toestaan van een geringe aanwezigheid van GGO-gewassen, meldt Global Affairs.

Sommigen beweren dat de Europese regelgeving omtrent GGO-gewassen een handelsbarrière vormt die 'opgelost' zou kunnen worden wanneer Canada GGO-producten niet meer zou labelen. 


Publicatiedatum: 17-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: