Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kaz Abbekerk: "We leveren nu 300.000 tot 400.000 tenen in de week af"

Garlic Solutions breekt knoflookbollen machinaal tot losse tenen in de schil

Tholen - Oorspronkelijk komt Kaz Abbekerk uit de wereld van de maaltijdboxen. Daar had hij te maken met het fenomeen dat mensen knoflookbollen bestelden, maar die met teentjes tegelijk consumeerden. Als oplossing ontwikkelde hij een machinelijn die knoflook automatisch ongepeld breekt tot losse tenen in de schil. Sinds deze maand is Garlic Solutions gevestigd in De Lier. Tot de klantenkring behoren onder meer Marley Spoon, Leen Menken, Koornstra en Vroegop-Windig. "We zijn heel kleinschalig gestart en leveren nu 300.000 tot 400.000 tenen in de week af."



"Bij mijn weten zijn we het enige bedrijf dat semiautomatisch losse knoflooktenen in de schil verwerkt. Momenteel leveren we hoofdzakelijk aan maaltijdboxen, maar we verwachten ook dat de vraag vanuit supermarkten en AGF-groothandelaren toe zal nemen. Het kan niet anders of de supermarkten gaan op termijn van bollen naar teentjes. Nu wordt vaak het grootste deel van de knoflookbol weggegooid. Een klant wil nou eenmaal geen 36, maar 4 teentjes in zijn spaghetti", zegt Kaz, wiens team bestaat uit twee vaste werknemers en een aantal uitzendkrachten.



"Alleen zijn knoflookteentjes in de schil nog relatief onbekend, dus aan ons de uitdaging om ze in de markt te zetten. Bedrijven kunnen op twee manieren bij ons terecht. Wij kunnen zowel de knoflook als dienstverlener voor bedrijven breken, maar bedrijven kunnen de teentjes ook bij ons kopen. We bieden zowel Franse, Spaanse als Chinese knoflooktenen in de schil aan. Elke knoflook heeft een andere eigenschap betreft grootte, smaak en houdbaarheid.", besluit Kaz.



Voor meer informatie:
Kaz Abbekerk
Garlic Solutions
Leehove 97
2678 MB De Lier
www.garlic-solutions.nl