Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opiniestuk Gert Laurijssen:

"Belgische grossiermarkt zal flink gaan uitdunnen"

Terwijl in Nederland, Duitsland en Engeland de grossiersmarkten al quasi volledig geconsolideerd zijn, staat ook in Belgiƫ de groothandelsmarkt nu voor een grote omwenteling. Kleine, veelal lokale grossiers hebben hun relevantie lang hoog kunnen houden door extreme (lees: onbetaalbare) service te bieden of door creatief om te springen met facturen. Maar aan dat tijdperk is stilaan een einde gekomen. Dit schrijft Gert Laurijssen in foodservicealliance.be

Als we het vergelijken met de ons omringende landen dan is de structuur van de Belgische markt voor foodservicegrossiers op zijn vriendelijkst gezegd "bijzonder". Nog steeds zijn er bijna 400 spelers die de Belgische horeca beleveren. Dat aantal is waanzinnig hoog en economisch gezien amper uit te leggen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de markt kreunt onder die enorme fragmentatie. Vooral omdat het gevecht aan de voorkant van de keten wordt gevoerd. Het wapen "prijs" lijkt daarbij het makkelijkst in de hand te liggen. De concurrentie is moordend en lijdt tot steeds meer zelfdestructie. Grossiers lijken daarmee de tak af te zagen waar ze zelf opzitten.

Klik hier voor het volledige artikel


Bron: Foodservicealliance.be
Publicatiedatum: