Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Subsidie voor Amerikaans onderzoek naar bewaarverlies bij aardappelen

Biologen van de universiteit van Nevada in Reno doen onderzoek naar manieren om bewaarverlies te verminderen. Dylan Kosma en Patricia Santos zijn van mening dat hun onderzoek een enorme impact op de Amerikaanse aardappelsector kan hebben. In 2013 was er sprake van een verlies van ongeveer 33% van de totale aardappeloogst, wat overeenkwam met $1,2 miljard (€1,14 miljard).

Santos en Kosma zijn verbonden aan het College of Agriculture, Biotechnology and Natural Resources van de universiteit van Nevada. Onlangs heeft het lab van het onderzoekersduo voor $1,37 miljoen (€1,30 miljoen) aan subsidie gekregen van de National Science Foundation. Dit geld wordt gebruikt om onderzoek te doen naar moleculaire genetica en de biochemie die te maken heeft met bewaarverlies. Een groot deel van dit verlies heeft te maken met factoren als snel verlies aan water en de aanwezigheid van ziektes.

"Als er slechts 5% minder aardappelen tijdens opslag hoeven worden weggegooid, zou dit al een verbetering van $170 miljoen (€161,1 miljoen) betekenen voor de aardappelsector," aldus Kosma.

Bron: unr.edu

Publicatiedatum: 17-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: