Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bezorging per parachute door Amazon

"Britse consumenten worden niet bedrogen door supermarkten"

SPAR jaarlijkse appel- en citrusfestival van start in Oman
SPAR heeft in Oman zijn jaarlijkse appel- en citrusfestival van start laten gaan. Van 13 tot 21 februari kunnen consumenten in Oman bij SPAR-vestigingen kennis maken met 25 verschillende appel- en citrusrassen, die uit 19 verschillende landen afkomstig zijn. (sun-sentinel.com

Egyptische inflatie stijgt in januari 2017 tot 30,86%
De Centrale Bank van Egypte heeft aangegeven dat de kerninflatie in januari is toegenomen met 30,86%. De maand ervoor was dit nog 25,86%. Nadat de Egyptische overheid een demonetarisering had ingezet, zijn de prijzen voor consumenten toegenomen. Ook zijn de brandstofprijzen gestegen. (english.ahram.org.eg)

VK: "Consumenten worden niet bedrogen door supermarkten"
Supermarkten zijn niet erop uit hun klanten te bedriegen met volumekortingen die niet correct zouden worden afgehandeld bij de kassa. Dat zegt retail-analist Steven Dresser van Grocery Insight in reactie op een onderzoek dat door de BBC is uitgevoerd. Volgens Dresser zijn prijspromoties een complexe zaak. "Retailers proberen hun klanten helemaal niet te flessen. Daar zouden ze nooit mee wegkomen," aldus de analist. Uit het onderzoek van de BBC bleek dat sommige Tescoklanten teveel betaalden voor producten die onder een kortingsactie vielen. De reden hiervoor was dat de kortingsacties te gedateerd zouden zijn. (BBC)

Retail-CEO's overleggen met Trump over importheffing
President Trump gaat in overleg met CEO's van acht grote retailketens, waaronder Target en Best Buy J.C. Penney Company. Het overleg zou volgens insiders gaan over de nieuwe importbelasting en over het verbeteren van de infrastructuur. Een vertegenwoordiger van het Witte Huis bevestigde dat Trump inderdaad met een een aantal retail-CEO's heeft afgesproken om te kijken naar economische groei. (Reuters)

Wal-Mart geeft toelichting over bananen
Op social media gonst het van de geruchten omtrent bananen bij Wal-Mart die verontreinigd zouden zijn met bloed. De bron van de geruchten is een consument die in een Wal-Mart-vestiging in Russellville de bewuste bananen kocht. Naar aanleiding hiervan heeft een vertegenwoordiger toelichting gegeven. De bananen hebben een rode kleur wegens iets genaamd "mokillo". Dit is een bacterie die in bananen voor kan komen, maar verder niet schadelijk is voor mensen. (newsdemocratleader.com)

Delhaize gebruikt lasers om biologische producten te labellen

Delhaize gaat lasertechnologie gebruiken om biologische versproducten van labels te voorzien. De biologische producten worden gescheiden van andere producten om verwarring voor de consument te voorkomen. Dankzij de technologie kan nu een markering op het oppervlak van het product worden gebrand. De technologie heeft alleen invloed op de buitenste laag van de schil en heeft verder geen invloed op de kwaliteit. Delhaize hoopt met de nieuwe technologie tot zo'n 13 ton aan verpakkingsmateriaal te besparen. (retaildetail.be)

Zwitserland: Coop vergroot omzet van bio-producten

De Zwitserse retailer Coop Group had in 2016 een toename in zowel winst als omzet. De totale omzet kwam neer op CHF 28,3 miljard (€26,5 miljard), wat jaar op jaar een toename is van 5,2%. De positieve resultaten kwamen volgens het bedrijf voornamelijk door de groothandelsafdeling en het productiesegment. Dit deel van Coop had op zichzelf al een netto winst gegenereerd van CHF 12,2 miljard (€11,5 miljard), wat een toename was van 15,4% of van 2,4% als de overnames buiten beschouwing worden gelaten. Ook deden biologische producten het goed. De omzet die van bioproducten afkomstig was kwam neer op CHF 1,3 miljard (€1,22 miljard), wat een toename was van 6,8%. (esmmagazine.com)

Bezorging per parachute door Amazon

Amazon heeft aangegeven dat het bedrijf binnenkort van start gaat met bezorging door drones. Daarbij wordt gebruik gemaakt van parachutes, in plaats van dat de drones bij het afleveradres gaan landen. Het Amerikaanse bureau voor patenten en trademarks heeft een patent aan Amazon verstrekt voor een methode waarmee bestellingen veilig vanaf een drone in de lucht op de grond kunnen landen. Eerder heeft Amazon video's vrijgegeven waarin drones te zien zijn die op de grond landen om hun pakketten af te geven. Het bedrijf is al enkele jaren actief om te bepalen wat de beste manier is om in de toekomst bestellingen bij klanten te krijgen. (mywabashvalley.com)

Britse consumenten maken zich zorgen om stijgende prijzen

Volgens twee derde van alle Britse consumenten gaan de stijgende voedselprijzen de meeste invloed hebben op het besteedbaar inkomen. Dit blijkt uit een enquête die is gehouden door IGD. Meer dan 80% van het aantal consumenten dat zichzelf als prijsbewust ziet gaf aan dat ze meer thuis koken of meer met kliekjes werken op de kosten voor boodschappen te besparen. Meer dan 60% zei dat ze naar twee of meer verschillende ketens gaan om de beste prijzen voor producten te vinden. 63% maakt liever eigen lunchpakketten, dan dat ze ergens heen gaan voor lunchafspraken. (esmmagazine.com)

Dalende winst voor Coles door prijzenoorlog

De winst van Coles van het eerste halfjaar daalde met 2,6% tot AU$920 miljoen (€668,6 miljoen). De omzet van de keten nam af wegens de zware concurrentie met Woolworths, waarbij gebruik werd gemaakt van ingrijpende kortingsacties. De like-for-like-groei van voedingsmiddelen en drank steeg met slechts 1,3% in de periode van zes maanden tot december. Dat is veel minder dan de groei van 4,3%, die in dezelfde periode van vorig jaar werd geregistreerd. Hierdoor gaat mogelijk Woolworths voor het eerst sinds 10 jaar tijd Coles inhalen qua omzet. (couriermail.com.au

VS: Wegmans onder druk wegens Trump-wijn 
De Amerikaanse keten Wegmans wordt door een aantal mensen in Virginia onder druk gezet om te stoppen met de omzet van producten onder het merk Trump Winery. De in Rochester gevestigde keten mag geen wijn verkopen in zijn supermarkten in New York, maar mag dit wel in de regio van Virginia. Volgens een woordvoerder worden een aantal in Virginia geproduceerde wijnen in het assortiment aangeboden als gevolg van een nauwe samenwerking met lokale leveranciers. Wegmans heeft sinds 2008 wijnen van Kluge Winery in zijn assortiment. Kluge Winery werd in 2011 verkocht aan Donald Trump. (wxxinews.org)

Japan: Aeon investeert in bankwezen Maleisië

Het Japanse Aeon Co. heeft zich in Maleisië gericht op het verstrekken van leningen voor particulieren. De resultaten van deze sector blijken voor Aeon veel sterker te zijn dan bij de supermarktsector.,
Klik hier om meer te lezen op Bloomberg.

Tesco is sterkste keten van Noord-Ierland
Volgens de laatste statistieken van Kantar Worldpane hebben alle grote retailketens in Noord-Ierland in het afgelopen jaren een groei in omzet meegemaakt. Tesco bleef veruit de meest succesvolle keten, dankzij de grootste omzettoename en een toegenomen marktaandeel van 34,8%. Asda stond op de tweede positie, waar het aan het einde van vorig jaar Sainsbury's had ingehaald. In de statistieken voor de rest van Ierland was te zien dat daar Dunnes aan kop stond boven concurrenten als SuperValu en Tesco. (kamcity.com)

NGA en Nielsen publiceren marktonderzoek

De National Grocers Association (NGA), dat de onafhankelijke supermarktsector vertegenwoordigd, heeft resultaten gepubliceerd van een nationale enquête onder consumenten. Het onderzoek was in opdracht van de NGA uitgevoerd door Nielsen. (groceryheadquarters.com)

Retailers breiden selectie van ethisch verantwoorde producten uit
Klik hier om het artikel te lezen.
Publicatiedatum: 16-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: