Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AGRO Merchants implementeert nieuw WMS in Rotterdam

AGRO Merchants Group is één van de grootste logistieke dienstverlener in de koel- en vriessector ter wereld. AGRO bezit en exploiteert 57 vestigingen in 9 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië, met meer dan 750.000 m2 koelopslag.
 
Onlangs berichtte Boltrics al dat de vestigingen van AGRO in Ierland en Groot-Brittannië overgaan op het Warehouse Management Systeem (WMS) Nekovri Dynamics. Dezelfde oplossing wordt nu ook geïmplementeerd bij AGRO's vestiging in Rotterdam - Opticool.

Opticool, gevestigd in het hart van de Rotterdamse haven, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van de op- en overslag van vers (overzees) fruit. Sinds 2014 is het koelhuis onderdeel geworden van Agro Merchants. Als onderdeel van AGRO is het voor Opticool noodzakelijk om de groei bij te kunnen houden en te blijven voldoen aan de toenemende eisen van klanten. Om de transformatie van de warehouse activiteiten en de integratie van hun bedrijven te ondersteunen, heeft AGRO gekozen voor de cloudoplossing van Nekovri Dynamics.
 
Alex Barnard, IT Manager bij AGRO Merchants: "Opticools huidige stand-online softwareoplossing bevat veel maatwerk. Dit maakt het moeilijk om deze omgeving naar een nieuwe versie te migreren. We willen echter blijven voldoen aan de klantvraag en de oplossingen verder integreren binnen onze groep, daarom was de keuze voor Nekovri Dynamics als een gemeenschappelijke WMS een logische stap voor ons."
 
Opticool zal gebruikmaken van RF scanning om het gebruik van mobiele scanners te ondersteunen, Value Added Logistics (VAL) voor repacking activiteiten en Customs Declaration voor het maken van digitale transit NCTS-aangiften. In een later stadium is de wens om ook Forwarding, Cross-Dock en andere douaneberichten aan te sluiten.
 

Publicatiedatum: 16-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: