Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vrijwillige duurzaamheidsstandaarden in de bananensector

Vrijwillige duurzaamheidsstandaarden (VVS) zijn standaarden die op lokaal, nationaal of internationaal niveau bepaald worden door particuliere en publieke organisaties en gericht zijn op maatschappelijke verbetering en duurzaamheid.

In de agrarische sector dragen VVS bij aan de verduurzaming van de waardeketen. Zij definiëren de criteria waaraan een gecertificeerde organisatie of product dient te voldoen, wat meestal resulteert in de toekenning van een keurmerk, dat herkenbaar is voor de consument. De laatste tien jaar is de markt voor gecertificeerde producten jaarlijkse tussen de 20% tot 100% gegroeid. Steeds meer producenten en handelaren ontvangen een keurmerk als zij voldoen aan de maatschappelijke en milieu-criteria van de VVS. De bekendste keurmerken in de AGF-sector zijn Rainforest Alliance, bio en fairtrade. 

VSS in de bananensector
In de bananensector zijn VVS algemeen geworden omdat veel grote bedrijven hun maatschappelijk ondernemerschap uitdragen om reputatieverlies te voorkomen. In 2013 voldeed het grootste gedeelte van de wereldwijde gecertificeerde bananenproductie aan GlobalGAP, gevolgd door Rainforest Alliance, bio en fairtrade. Tussen 2009 en 2012 nam de certificering van de bananensector jaarlijks met 12% toe. Latijns-Amerika is van oudsher een duurzaam teeltgebied. Deze regio levert ruim 90% van het wereldwijde volume gecertificeerde bananen.


Bron: fao.org

Publicatiedatum: 27-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: