Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30% minder groene Nieuw-Zeelandse kiwi's verwacht

Uit de nieuwste ramingen van de Nieuw-Zeelandse kiwisector blijkt dat de productie van groene kiwi's aanzienlijk zal dalen dit seizoen. Er wordt een daling van 25% tot 30% verwacht ten opzichte van 2016.


 
NutriKiwi, één van de grootste exporteurs van Nieuw-Zeelandse groene kiwi's, vertelt dat er ook goed nieuws is. Uit de huidige metingen blijkt namelijk dat de kiwi's dit jaar een hoog gehalte aan droge stoffen hebben wat de smaak ten goede komt en ook de maten zijn prima. NutriKiwi-directeur Michael Leach legt uit dat er twee oorzaken zijn voor de huidige productiedaling. "De laatste twee jaar hebben Nieuw-Zeelandse kiwiranken zeer hoge opbrengsten opgeleverd. Het kan dus goed dat zij nu een beurtjaar hebben. Ten tweede hebben we een zachte winter gehad met veel wind waardoor de groeiomstandigheden verre van optimaal waren."

NutriKiwi exporteert eersteklas fruit naar Australië waarbij slechts 5% beschadigingen en afwijkende maten zijn toegestaan. Veel andere Nieuw-Zeelandse exporteurs exporteren tweede keus fruit, waarbij 10% afwijkingen toegestaan zijn. 
Het bedrijf richt zich volledig op de individuele wensen van zijn klanten. Er zijn aanzienlijke kosten mee gemoeid om eerste klas fruit te leveren maar dit is het meer dan waard. We zorgen er op deze manier voor dat onze Australische partners een concurrentievoordeel hebben ten opzichte van andere merken, zodat zij maximale opbrengsten kunnen genereren, waarbij verliezen tot het minimum beperkt blijven.
NutriKiwi exporteert zijn kiwi's van mei tot november naar de Australische markt. 
 
Voor meer informatie:
Michael Leach
NutriKiwi General Manager
Tel: +64 27 886 2299
michael@nutrikiwi.com
www.tailormademedia.co.nz
Publicatiedatum: